Știai că?

-recuperare în caz de dezastru-

Iată câteva #ITfacts interesante:

  • 40% dintre întreprinderile mici nu se mai redeschid niciodată după un dezastru, 25% intră în faliment în decurs de un an, iar 73% dintre companiile din întreaga lume nu sunt pregătite pe deplin pentru un dezastru major.
  • 93% dintre companiile care și-au pierdut datele timp de 10 zile sau mai mult din cauza unui dezastru au intrat în faliment în termen de un an de la eveniment.
  • Testarea periodică este esențială pentru a asigura eficacitatea unui plan de recuperare în caz de dezastru. Cu toate acestea, doar 25% dintre organizații își testează în mod regulat planul de recuperare în caz de dezastru.
  • Disaster Recovery Institute International (DRII) a dezvoltat un program de certificare profesională pentru a se asigura că experții au abilitățile și cunoștințele necesare pentru a dezvolta și implementa planuri eficiente de recuperare în caz de dezastru.
  • Planurile de recuperare în caz de dezastru nu ar trebui să se concentreze doar pe recuperarea tehnologiei, ci și pe recuperarea oamenilor și a proceselor, precum comunicarea, conducerea și luarea deciziilor în timpul unei crize.
  • Planurile de recuperare în caz de dezastru ar trebui să fie revizuite și actualizate în mod regulat pentru a se asigura că rămân eficiente în fața tehnologiei în schimbare, a nevoilor de afaceri și a amenințărilor externe.

Te poți înscrie la cursurile noastre de IT aici și vizitează paginile noastre de Instagram, Facebook și Linkedin pentru postări similare!

Leave a comment

Your email address will not be published.