ITF+ Septembrie 2022

Partea I

Practica în educație este cel mai important aspect. StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară prin parteneriatul cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări în IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor in IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Noi vrem sa vă ținem la curent cu evoluția cursanților noștri, așa că în cele ce urmează va voi prezenta discuția avută cu 5 dintre aceștia:

Camelia

„Hei, Camelia, ce faci?”

„Hei, uite bine, eram nerăbdătoare să vorbim.”

„Cum a fost pentru tine experiența?”

„A fost o experiență nouă, sincer… și foarte intensă. Cred că știam 1% din ce a prezentat Andrei. Nu mă așteptam să fie așa de intens, complex și plin de informație. Am rămas impresionată și chiar m-am simțit bine. Andrei știe foarte multe lucruri și apreciez că a vrut să ne învețe într-un timp atât de scurt, însă a fost dificil uneori.”

„Cum vezi tu direcția ta de aici? Ce îți dorești să faci?”

„Îmi doresc foarte mult să continui, mi-am achiziționat și voucherul de certificare și îmi doresc să continui să studiez o perioadă ca să o pot susține. Îmi doresc mult să continui în IT, însă în timp aș vrea să ajung pe partea de programare, dar am zis că un curs care să îmi seteze bazele este necesar initial.”

„Cum ți-ai dat seama că îți place IT-ul?”

„Sincer, am un verișor care e mult mai avansat ca mine în domeniu. Am mers la el și l-am văzut lucrând și nu am înțeles nimic din ceea ce făcea, dar am început să mă interesez pentru că m-a atras ideea. Ținând cont că e programator și este nevoie de experiență ca să ajung acolo, am vrut să învăț totul de la 0.”

„Ai ceva specific ce te-a atras la acest curs?”

„Mi-a plăcut că deși aveam manualul și slide-urile făcute de Andrei, nu am stat doar să citim și atât. Am mers în profunzime, ne-a arătat multe lucruri pe lângă, foarte utile de altfel. Asta chiar a fost interesant, faptul ca a diversificat. Mă bucur că am dat de voi. Când am găsit cursul pe Ejobs și am văzut că ține 5 ore de luni până vineri, am sperat să mă acceptați, deși nu credeam că o să am parte de această oportunitate. Când am văzut că am fost admisă, m-am bucurat enorm dar m-am și speriat puțin pentru că nu am știut cum mă voi descurca.”

„Pot spune că ai primit laude, la fel ca toată grupa de luna aceasta și ai avut rezultate foarte bune. Felicitări mai ales pentru că ai început fără nici un fel de background tehnic. Pe această cale îți mulțumesc pentru participare și îți urez mult success în tot ceea ce îți propui.”

„Mulțumesc frumos, success și vouă în activitate.”

Tiberiu

„Ce faci, cum ești?”

„Sunt bine, așteptam să intrăm în call să pot să las feedback-ul pentru curs!”

”Okay, înseamnă că esti determinat.”

„Da, e de bine, îmi face plăcere să vorbesc despre ceva ce m-a pasionat. În linii mari, nu mă așteptam să fie așa de intens. A fost extrem de captivant, chiar m-a prins pentru că mi-am dat seama că aveam impresia că știu lucrurile astea, însă doar superficial. Când eram mic, îmi reparam singur calculatoarele, îmi instalam Windows-ul, dar când am intrat în profunzime a fost super. Nu știam lucrurile din spate cum funcționează și pot apărea multe probleme pe care să nu ai idee cum să le rezolvi fără o bază, iar cunoștințele astea te ajută și în viața de zi cu zi.”

”Când erai mic ți-ai dat seama că îți place IT-ul? Presupun asta din ceea ce ai spus mai devreme.”

„Îmi plac puzzle-urile și lucrurile complicate, unde trebuie să cauți ca să găsești soluții. Am o satisfacție când reușesc și mă motivează. Încă de atunci eram așa. Exact așa vad și domeniul programării, unde trebuie să programezi lucrurile astfel încât să meargă într-un anumit fel specific. Mi se pare distractiv să găsesc soluții la probleme, eu așa privesc lucrurile.”

”Cum vrei să continui, ai menționat că te interesează programarea, aceasta e direcția dorită?”

„În general lucrez ca freelancer, îmi place și programarea, dar cred că trebuie să mai testez lucruri înainte să mă decid pentru că vreau să mă asigur că latura pe care o să încep îmi place mult. Momentan vreau un timp ca să pot învăța cât mai multe, mi-am intrat în ritm cu acest curs, mai ales pentru că am crezut că o să fie un refresher la ce cunoșteam deja și a fost mult mai mult de atât. Am avut teme, proiecte, research de făcut, m-a ținut în priză. Când reușeam să ajung la zi, veneau alte informații. Erorile sunt foarte interesante, pentru ca așa cum am spus, le asociez cu un puzzle.”

”Okay, dacă vrei să ne mai spui altceva.”

„A fost eye-opening, au fost multe inside-uri din mai multe arii și departamente și asta mi-a oferit o viziune mult mai detaliată asupra lucrurilor.”

„În regulă, sunt fericită că experiența ta a fost una plăcută și îți urez mult success în tot ceea ce vei alege să faci pe mai departe. Mulțumesc mult pentru că ai intrat să discuți cu mine.”

„Mulțumesc și eu pentru tot. O zi frumoasă îți doresc.”

Citește aici pentru partea a II-a

Leave a comment

Your email address will not be published.