ITF+ Septembrie 2022

Partea II

Claudiu

„Ce faci tu, cum ești?”

„Destul de energic azi, interesat să văd ce e nou pe ziua de azi.”

„Cum a fost cursul?”

„A fost interesant, am avut și provocări, ca de exemplu să înțeleg interdependența conceptelor IT, de la hardware, la networking la security. A fost o provocare și să pot fluidiza modul în care reușesc să le înțeleg și rețin. Apoi a intervenit și troubleshooting-ul și au fost ceva informații, dar m-au energizat și ținut în priză. Am trecut ușor, ușor peste bariere și în timp am ajuns la un bagaj puțin mai mare de cunoștințe față de început.”

„Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?”

„Automatizarea își face tot mai mult loc în viața noastră, așa că este necesar să am idee despre aceste lucuri. Am prin informații pe parcursul timpului, dar nu am luat în calcul fundamentele și am avut lacune ce s-au resimțit ulterior. Cursul fix pe această latură m-a ajutat, mai ales că tehnologia există și în domeniul meu, adică cel imobiliar. Am considerat că e bine să am aceste cunoștințe by default.”

„Deci domeniul imobiliar este cel de interes pentru tine?”

„Da, spre exemplu dacă am de evaluat o casă automatizată, mă ajută să înțeleg și procesul din spate și să fac o evaluare mai clară. În viitorul apropiat o să ne schimbe stilul de viață și mai mult decât deja a făcut-o. Cum a fost cu smartphone-ul, de la ceva extrem de nou și inedit, cum era privit initial, la ceva ce nu putem separa de noi.”

„Ai vreo arie din curs care te-a atras mai mult?”

„Am avut mai multe, networking-ul și sistemele de operare, mai ales că sunt interdependente. Pot spune că acestea m-au atras cel mai mult. Dar și partea de servere, dacă mă gâandesc la hardware. A fost interesant că Andrei a făcut legătura și cu realitatea și lucrurile practice din viața de zi cu zi.”

Theodor

„Buna, Theo, ce faci?”

„Bine, fericit să vorbim despre curs. Tu ce faci?”

„Bine, la fel ca și tine. Cum a fost toată această lună pentru tine?”

„Sincer, a fost plăcut, am putut să aprofundăm mai multe arii ale IT-ului care au o strânsă legătură una cu cealaltă. Nu pot să zic că a fost greu, însă a fost o cantitate mare de informații pe care a trebuit să le învăț, iar cheia succesului aici e atenția permanentă la ce se discută. Un alt lucru pe care l-am facut și m-a ajutat a fost să repet după curs pe propriul calculator ceea ce făceam în ziua aceea. Conține foarte multă practică și până la urmă, pe asta e necesar să te axezi dacă te interesează să cunoști cu adevărat domeniul.”

„Cum ai început să dezvolți un interes pentru IT?”

„Aveam o deschidere spre IT, dar era ceva mai mult general, făcând lucruri diverse acasă pe propriul calculator, însă principalele mele ocupații nu sunt apropiate de această zona. Motivul pentru care am ales cursul a fost ca să ies din zona mea de confort și să explorez și alte lucruri pe care nu le cunosc. Îmi place pur și simplu să învăț lucruri noi și să știu cât mai multe informații din cât mai multe domenii.”

„Ce ai vrea să faci pe mai departe?”

„Să continui să explorez posibilități, indiferent că vorbim de oportunități de învățare sau de lucru propriu-zis, mi-ar plăcea cât sunt la facultate să pot să și lucrez în IT și să mă perfecționez.”

„Ce te-a atras cel mai mult din punct de vedere al conținutului?”

„Cred că cel mai mult mi-a plăcut să învăț networking, e de fapt singura pe care am aprofundat-o mai intens de unul singur după programul de la curs. E nelipsită și chiar ajută în proporții ridicate la construirea unei baze de informații pentru celelalte ramuri, ca de exemplu security sau operating systems. ”

„Mulțumesc că ai împărtășit cu noi experiența avută și mult succes.”

„Mulțumesc și eu pentru tot.”

Oana

„Cum a fost tranziția ta, ținând cont că tu chiar ai renunțat la job-ul pe care îl aveai ca să te reprofilezi?”

„Inițial a fost foarte greu în primele săptămâni, mai ales la networking, acolo a fost mai mult de învățat, dar ulterior am reușit să le prind, mai ales că Andrei e un profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Nu cred că am cunoscut un trainer care să fie așa implicat.”

„Cum ți-ai dori de aici să se desfășoare totul pentru tine?”

„Sunt fericită cu postul pe care l-am prins acum la StarTech Team, acum încă mă aflu în training și aș vrea să învăț foarte bine ce înseamnă latura de system administration, dar ulterior mă gândesc să mă orientez către latura de security pentru că m-a pasionat cel mai mult dintre toate.”

„Cum a început să se dezvolte interesul pentru IT din partea ta?”

„Am fost mereu interesată de acest domeniu petru că se află în continua dezvoltare și la fel îmi doresc și eu să fiu, iar digitalizarea a tot luat amploare. De asemenea, părinții mi-au recomandat să merg pe un domeniu pe care ei îl consideră sigur, crezând că IT-ul nu este pentru fete, iar eu neștiind exact ce îmi doresc pe mai departe la momentul respectiv, am ales să merg pe ideea că părinții știu ce e cel mai bine pentru mine. Problema a fost că 3 ani de zile cât m-am dus la job-ul acela, nu mă simțeam confortabil și mi-am dat seama că nu este locul meu acolo, așa că am decis să fac ceva în sensul ăsta.”

În concluzie, luna Septembrie a fost productivă pentru cursanții StarTech Academy, care au descoperit lucruri noi, au învățat noțiuni teoretice pe care le pot practica, lucru care le-a plăcut cel mai mult, au aprofundat părțile care i-au pasionat și intrigat, iar acum așteaptă încrezători să descopere oportunități noi de dezvoltare! Înscrie-te și tu pentru următoarea sesiune și învață IT alături de noi.

Leave a comment

Your email address will not be published.