ITF+ August 2022

Partea I

Practica în educație este cel mai important aspect. StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară prin parteneriatul cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări în IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor in IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Noi vrem sa vă ținem la curent cu evoluția cursanților noștri, așa că în cele ce urmează va voi prezenta discuția avută cu 6 dintre aceștia:

Adina

„Bună, Adina. Mulțumesc pentru că ai intrat să discutăm puțin despre ITF+. Ce faci?”

”Bună, mulțumesc și eu pentru că m-ai chemat. Sunt foarte bine, aștept cu nerăbdare să discutăm.”

„Cum a fost experiența de a participa la ITF+ pentru tine?”

”Productivă, interesantă, aveam deja o experiență pe partea de IT acumulată din cursuri, însă nu a fost pusă în practică, deoarece cursurile celelalte au fost axate mai mult pe teorie. Aici, în schimb, am mers mai mult pe practică și pe cum să folosim ceea ce cunoaștem în viața de zi cu zi, la calculatoarele noastre sau poate ulterior la clienți. E un plus pentru că ne aduce în realitate, pe ceea ce se face concret. A fost puțin obositor, pentru că am și lucrat în paralel, dar am alocat timp zilnic ca să mă uit peste ceea ce s-a făcut și să reiau. Internetul e plin de informații, dar trebuie sa le filtrezi, iar prin acest curs fix asta s-a întâmplat. M-a ajutat și programul să mă organizez, pentru că era fix și deja îmi aranjase o mare parte din zi.”

„Chiar ai primit un feedback foarte bun privind implicarea ta și acest lucru a fost răsplătit cu un voucher de certificare din partea noastră, astfel încât să o poți susține tot gratuit. Felicitări în acest sens! La tine cum a pornit interesul pentru IT?”

”În liceu am studiat matematică-informatică și am avut și ore de TIC, unde eram destul de bună. Pe atunci mă pasiona programarea și când am terminat, eram puțin debulsolată pentru că aveam destul de multe opțiuni și nu știam ce să aleg. Nu mă gândeam că pot lucra în IT, probabil eram în mentalitatea celor de atunci că nu este pentru fete. Am început o facultate pe alt domeniu, însă până să termin am realizat că vreau să profesez în IT, pentru că deși oamenii văd din afară acest domeniu ca fiind ceva robotic, este de fapt nevoie să îți folosești foarte mult mintea. Așa că am început să studiez pe cont propriu și să învăț și cred că parcursul ideal pentru mine este pe programare, unde mai am clar de învățat, însă aș putea să încep și de pe zona de HelpDesk Support. Am avut, în orice caz, un parcurs care a cuprins mai multe arii de lucru, adică am început inițial în cazino, apoi în zona de management, iar apoi ca studii am urmat o școală de asistenți medicali, în urma căreia am muncit o perioadă la un spital, pentru ca la final să realizez că vreau să mă întorc de unde am pornit.”

”Ce te-a atras cel mai tare din cadrul ITF+?”

„Networking și securitate. La networking am petrecut cel mai mult timp, deși e ceva mai complex și se poate dezvolta mai mult pe protocoale, hardware și așa mai departe, este ceva ce nu poate să se lipsească domeniului dacă vrei să ajungi expert.”

„Okay, mulțumesc mult pentru timpul alocat și mult succes în ceea ce îți propui să faci!”

„Mulțumesc și eu și o zi frumoasă!”

Gabriel

„Bună, ce faci?”

„Bună, bine, tocmai am venit de afară, a trebuit să plimb cățelul și acum am revenit.”

„Super, chiar la timp pentru discuția noastră. Ce feedback ai privind cursul ITF+?„

„Am intrat, am avut emoții, dar ne-ați liniștit repede tu și Andrei în prima zi, adică cea introductivă, ne-ați explicat cum o să decurgă în mare, iar apoi a început propriu-zis a doua zi predarea. A fost foarte bine structurat totul, Andrei a prezentat astfel încât să fie ușor de înțeles materialul și asta a fost de ajutor în tot procesul.”

„Cum ți-ai dat seama că îți place IT-ul?”

”Am stat mult pe calculator, m-am jucat, am căutat diverse lucruri și mereu când aveam probleme le rezolvam de unul singur, cum ai spus și tu într-o discuție anterioară, îmi schimbam piese singur și așa mai departe și am vrut să mă adâncesc puțin în domeniu, ca să am ceva oficial. La început căutam internship-uri și apoi am găsit oferta voastră de curs gratuit în IT și cum nu mai găsisem nimic de genul acesta, am vrut să încep.”

”Din ceea ce ai studiat la curs, ce îți place și te vezi făcând ulterior?”

„Hardware, mult, pentru că deja aveam experiență pe partea asta, dar și partea de networking, poate e surprinzător pentru că mulți nu se descurcă și o găsesc dificilă, fiind ceva mai complexă, dar dacă acorzi atenție sporită și interes suficient, chiar e o latură frumoasă și foarte importantă. Vreau să zic și faptul că mi-a plăcut mult că Andrei când ne prezenta o idee în curs, ne arăta și aplicat la viața reală, cum putem să ne ajutăm pe noi, dar și cum să putem sa folosim informațiile prezentate la client, în carierele noastre. Am prins foarte mult pe parcurs, în timp ce ne preda, iar mie personal mi-a salvat timp acest lucru, pentru că am reluat mult mai puțină informație ulterior, de unul singur.”

„Okay, mă bucur mult că a fost o experiență plăcută pentru tine. Mulțumesc frumos pentru feedback și pentru timpul alocat, multă baftă.”

”Vă mulțumesc și eu vouă, pa-pa.”

Vasile

„Bună, Vasile. Cum ești?”

„Bună, foarte bine și pregătit pentru discuție.”

„Super, atunci să începem. Cum a fost experiența ta alături de noi?”

„Sincer, m-a surprins plăcut, pentru că până acum m-a tot dezamăgit învățământul, iar cursul a fost foarte bun. Nu a fost nici ușor și nici superficial, iar Andrei și-a dat interesul foarte mult, de la material, până la a se asigura că toți am înțeles ceea ce ne transmite. Ceea ce am învățat a fost interesant, iar structura predată a fost foarte bună pentru că a corelat teoria cu practica.”

„Și tu ai avut un feedback foarte bun, cât și acel voucher de certificare pus la dispoziție gratuit de către noi, semn că ai avut un randament înalt. Felicitări pentru implicare cu această ocazie! Cum ai început să îți dezvolți pasiunea pentru IT?”

„De mult, când eram mic, calculatorul era la mine în cameră și tata se juca până târziu, iar eu mă uitam la el în ecran în timp ce mă prefăceam că dorm. Apoi am început și eu să mă joc și încă de atunci mă întrebam „Ce să fac eu pe calculator, mai mult decât recreativ?”, și mereu mă gândeam: Programare? Să fac jocuri? Recent mi-am dat seama că vreau să încep pe cybersecurity, iar apoi am dat de ITF+. Eu am cunoștințe, urmând și o facultate tehnică, dar aveam câteva lipsuri și am zis că e cel mai bine să trec din nivel în nivel și să urc până la aria mea de interes.”

”Care ai vrea să fie parcursul tău, ținând cont că ai mai avut contact cu aria aceasta și că încă din copilărie aveai idee de oportunități de lucru?”

„Să lucrez pentru certificări în paralel cu facultatea, ori Network+ ori Linux+ mă interesează acum, apoi îmi doresc să mă certific în Security+ și PenTest+.” Vezi celelalte cursuri ale noastre aici

„Nu știu dacă mai are sens să te întreb ce ți-a plăcut la curs cel mai mult ca informație din ITF+, de vreme ce ai știut încă de la început ce te interesează, dar daca ai ceva de menționat, go ahead.”

„Mi-a plăcut cum discutam pe baza a ce învățam, ne-a arătat Andrei multe lucruri legate de tehnologie care poate ieșeau din ceea ce era în manual și se vede că materialul a fost făcut cu pasiune. Îmi plăcea mult la ceea ce observam să mă gândesc la procesul din spate și să analizez.”

„Super, mă bucur că ți-a plăcut și îți mulțumesc pentru discuție. Succes!”

”Mulțumesc și eu!”

Citește aici pentru partea a II-a…

Leave a comment

Your email address will not be published.