ITF+ August 2022

Partea II

Robert

„Hei, Robert. Ce faci?”

„Bună, foarte bine, așteptam să ne vedem și să vorbim.”

„Cum a fost toată experiența ta alături de StarTech Academy?”

„Au fost multe lucruri de care aveam idee, deoarece am fost interesat de domeniu și de detalii tehnice de multă vreme, pentru că am învățat în liceu și în prezent urmez o facultate tangențială cu domeniul, adică mai mult pe programare decât sisteme. Cursul m-a ajutat cu detalii pe care nu le cunoșteam, denumiri, liste, ce înseamnă unele lucruri deja întâlnite dar de care nu știam ce reprezintă. Anumite părți nu le știam deloc, adică partea de servere de e-mail și proiectele bazate pe acestea au fost teritorii noi pentru mine și mi-a prins bine să și reiau, dar să și aprofundez și să am parte de cunoștințe noi.”

„Tu faci studiile în UK la o facultate din domeniu din ce mi-ai spus zilele trecute, dar eram curioasă ce parcurs ai vrea să ai ținând cont că ai avut tangențe deja cu IT-ul și cunoști într-o măsură care sunt ofertele de pe piață.”

„Pentru început, să termin studiile, pentru că mai am doar un an, să mă întorc în România, să îmi găsesc o carieră, clar în IT, dar nu știu încă sigur dacă pe programare sau administrare sisteme, depinde și de oportunitățile pe care le întâlnesc după absolvire.”

„Ce ți a plăcut la acest curs, din tot ceea ce s-a studiat?”

„Părțile de networking au fost cele mai interesante, mai ales că le-am atins cel mai mult în programa de facultate, deși nu le-am înțeles din prima. Au fost repetate cu Andrei de atâtea ori, încât acum simt că le știu extrem de bine. Am făcut și legături cu ce știam de la facultate și m-a ajutat, în mod clar, acest background avut deja.”

„Da, experiența tehnică anterioară o să te ajute mereu să înțelegi mai bine, chiar și dacă lucrezi și înveți singur acasă anumite aspecte, pentru că există în mod cert o înclinație. Bun, îți mulțumesc pentru discuție și spor în continuare!”

„Mulțumesc! Și vouă.”

Anda

„Hei, Anda! Ce faci?”

„Hei, bine, fericită să vorbim.”

„Cum a fost pentru tine luna aceasta alături de StarTech Academy?”

„Mi-a plăcut foarte mult, Andrei este foarte profesionist în ceea ce face, iar cunoștințele lui nu se rezumă doar la ce ne predă nouă. Știe lucruri din mai multe domenii și încearcă mereu să le combine, astfel încât să ne ajute și pe noi. Spre exemplu cunoaște detalii tehnice despre filme, istoria tehnologiei și așa mai departe. Rar știe cineva detalii așa de minuțioase și e o experiență foarte interesantă să poți prelua așa multe de la cineva. Cursul mi-a depășit așteptările, nu mă așteptam să fie așa de intens la început, dar chiar a fost.”

„Ne bucurăm mult că așteptările tale au fost depășite și că experiența a fost una pozitivă. Ce plan ai pe mai departe?”

„Doresc să profesez tot în IT, dar nu știu neapărat dacă pe ramura studiată, adică vreau să lucrez cu oamenii. Acest curs m-a făcut să fiu foarte deschisa la idee, îmi doream să fac lucruri din zona mea de confort și odată ce am învățat la curs cum trebuie să mă raportez la oameni și la cunoștințele lor, am început să fiu deschisă la ideea de socializare și m-am gândit la partea de recrutare în IT în ultimul timp ca domeniu de activitate pentru mine.”

„Te ajută foarte mult cea ce ai învățat la ITF+ într-un proces de recrutare, mai ales că vei cunoaște partea tehnică deja și vei putea stabili nivelul candidaților foarte ușor și rapid. Cum ne-ai ales pe noi?”

„Am vrut cu acest curs și să văd o parte pe care facultatea și celelalte internship-uri nu au cuprins-o, iar eu îmi doresc să cunosc câte puțin din toate. Mă încântă mult să am legătură cu partea tehnică, dar și cu oamenii și cred ca recrutarea în IT le poate îmbina cel mai bine.”

„Cum ți ai dat seama că iți place IT-ul?„

„Încă din clasa a VII-a, de atunci am fost hotărâtă să merg la o facultate tehnică, poate pentru că am avut acces de mică la zona asta și din curiozitate mă uitam la tutoriale legate de IT, iar către alte domenii nu am avut o deschidere așa mare încât să fac research, deci m-am gândit că poate asta e drumul pe care trebuie să îl urmez. Îmi place mult că ne-ai predat și tu diverse skill-uri organizaționale în paralel, rar am dat de zona de HR la internship-uri, care să te ajute să îți faci un CV și să te învețe să te pui în valoare în cadrul unui proces de recrutare, chiar a completat latura tehnică într-un mod foarte interesant.”

„Okay, mulțumim mult pentru feedback! Succes!”

„Mulțumesc mult! Și vouă.”

Valentin

„Bună, Valentin, ce faci?”

„Bună, foarte bine, tocmai ce mai recapitulasem puțin ce am învățat.”

„Deja te-ai apucat, felicitări. Să înțeleg că te-a prins cursul.”

„Da, a fost cu siguranță peste așteptările mele, adică sincer, în primă fază văzând că este gratis mă așteptam să nu fie așa complex, cu foarte multă implicare, mă așteptam să fie superficial, dar participând mi-am dat seama că e exact opusul. Mulțumesc mult, am învățat destul de multe, ce credeam că știu înainte, de fapt nu, mă mințeam singur.”

„Da, ai acumulat multă informație și acest lucru s-a văzut din feedback-ul lui Andrei și din obținerea voucherului pentru certificare din partea noastră, bravo pentru efortul depus! De când ai început să te interesezi de IT?”

„Interesul meu a pornit încă de acum 3-4 ani când am urmat niște cursuri de web development, apoi le-am lăsat pentru că am vrut să intru în armată și am încercat de mai multe ori, însă am realizat că poate nu e pentru mine și că mai bine mă reprofilez. Ulterior mi-am tot auzit prietenii vorbind, pentru că mulți sunt în domeniu și mi s-a părut interesant, raportat la discuțiile lor și așa am decis să încerc și eu.”

„Ce ți-a plăcut cel mai mult la acest curs?”

„Partea de hardware, dar și networking, însă la networking mai am de învățat. Cum am și spus la început, zilele astea am tot recapitulat și încă mai am de reluat, pentru că într-o lună sunt multe informații. Dar în mare tot a fost interesant și mi-a plăcut, mai ales lucrurile bonus spuse de Andrei, care ne ajută în viața de zi cu zi. E frumos că ne sunt de folos în mod concret multe informații și e de apreciat că ne-au fost oferite mai multe detalii decât erau în plan.”

„Mulțumim mult de feedback și ne bucurăm că a fost o experiență plăcută. Mult succes și să auzim doar de bine!”

„Mulțumesc și eu, asemenea.”

În concluzie, luna August a fost productivă pentru cursanții StarTech Academy, care au descoperit lucruri noi, au învățat noțiuni teoretice pe care le pot practica, lucru care le-a plăcut cel mai mult, au aprofundat părțile care i-au pasionat și intrigat, iar acum așteaptă încrezători să descopere oportunități noi de dezvoltare! Înscrie-te și tu pentru următoarea sesiune și învață IT alături de noi.

Leave a comment

Your email address will not be published.