Cum arată o zi obișnuită din viața unui Network Administrator?

Optează pentru certificarea Network+

  • Configurarea și administrarea echipamentelor de rețea: Printre acestea se enumeră switch-uri, routere și firewalls. Se realizează și verificarea și actualizarea firmware-ului sau software-ului de pe echipamentele de rețea.
  • Monitorizarea traficului de rețea și a performanței sistemelor: Acest lucru este necesar pentru a identifica eventuale probleme și a lua măsuri în vederea corectării acestora. Practic, are loc diagnosticarea și depanarea erorilor sau a problemelor de conectivitate raportate de utilizatori.
  • Colaborarea cu colegii de echipă și cu alte departamente: Colaborarea și comunicarea sunt necesare pentru a implementa și a sprijini proiecte noi legate de infrastructura de rețea. În acest sens, se organizează întâlniri și ședințe de echipă pentru a discuta proiecte, probleme sau posibile îmbunătățiri ale infrastructurii de rețea.
  • Gestionarea și configurarea serviciilor de rețea: Printre acestea se enumeră DHCP, DNS și VPN. În vederea protejării rețelei împotriva amenințărilor externe și interne, este necesară implementarea și administrarea politicilor de securitate.
  • Rezolvarea problemelor de rețea și de conectivitate: Aici sunt incluse depanarea și diagnosticarea erorilor, utilizând instrumente și tehnologii specifice .Are loc, de asemenea, și actualizarea și documentarea infrastructurii de rețea, inclusiv înregistrarea schimbărilor, configurărilor și soluțiilor la probleme.
  • Evaluarea și testarea noilor tehnologii, echipamente sau soluții de rețea: Acest proces are rolul de a menține infrastructura actualizată și performantă. Se realizează și planificarea și programarea intervențiilor de întreținere a rețelei.
  • Finalizarea sarcinilor de gestionare a rețelei și a proiectelor în desfășurare: În această etapă se verifică e-mailurile și se înregistrează orice probleme sau sarcini pentru ziua următoare.

Acestea sunt doar câteva exemple de activități pe care un Network Administrator le poate desfășura într-o zi obișnuită. În general, munca acestuia este dinamică și poate implica interacțiunea cu oameni diferiți și soluționarea unor probleme tehnice diverse. Cursul și certificarea CompTIA Network+ te pregătesc pentru o carieră de succes.

Leave a comment

Your email address will not be published.