Ambasadori ai evoluției

Pentru că în fiecare lună formăm noi specialiști în domeniul IT, reușind astfel să fim martorii evoluției lor, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, în format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

„Am făcut cursul ITF+ în speranța de a mă lansa în industria IT. Era o oportunitate potrivită pentru mine, mai ales că puteam testa gratuit dacă e domeniul care mi se potrivește, deci nu aveam nimic de pierdut. Nu știam, totuși, la ce să mă aștept, cum o să fie și dacă o să îmi placă. Ani mai târziu, uite-mă aici. Acum hai să descriu experiența mea, sau mai bine zis, fragmente din ea, pentru că fiecare zi are atât de multe lucruri demne de menționat, încât am petrece foarte mult timp dacă le-am analiza pe toate:

Primul lucru pe care l-am remarcat (și care la început m-a speriat puțin) a fost complexitatea cursului. Partea bună este că deși ai multe informații care te lovesc în primă instanță, informația îți este livrată pe înțelesul tău și abordată de câte ori este nevoie, până ai înțeles. Trainerul nostru, Andrei, a mers pe combinarea practicii și a teoriei și sincer, a văzut potențialul și talentul în fiecare dintre noi. A intuit ce arii ne plac, pe ce zone am vrea să ne axăm ulterior, unde nu reușeam să cuprindem informația și mereu încerca să adapteze modul cum se raportează la informație, în funcție de fiecare.

Un alt aspect remarcabil al experienței de cursant a fost atmosfera de grup de studiu și comunitatea unită, formată din ceilalți cursanți. Ne-am sprijinit reciproc, am împărtășit cunoștințe și ne-am motivat unii pe alții să învățăm și să ne dezvoltăm. Am avut oportunitatea de a lucra în echipe, de a rezolva probleme complexe și de a împărtăși experiențe și idei. Această interacțiune constantă cu colegii mei a contribuit în mod semnificativ la îmbunătățirea mea și la consolidarea cunoștințelor acumulate, mai ales că ulterior m-a ajutat și la locul de muncă să fac echipă și să comunic cât se poate de bine.

În cadrul cursului, am descoperit că mă pasionează în mod deosebit zonele de software și hardware. Aceste arii m-au captivat prin complexitatea lor și prin provocările pe care le implică. Unul dintre primele exerciții practice a fost să asamblăm propriul sistem. Am început cu componentele de bază, cum ar fi placa, procesorul, sursa de alimentare. Am învățat să conectăm corect aceste componente și să ne asigurăm că toate cablurile sunt bine fixate. Am avut și exerciții practice care implicau diagnosticarea și remedierea problemelor hardware. Am învățat cum să identificăm posibilele defecțiuni ale componentelor hardware și să aplicăm metode specifice pentru a le remedia. Acestea sunt doar câteva exemple care mi-au plăcut foarte mult pentru că au presupus și interacțiunea cu colegii și asta le-a făcut să fie foarte fun. Evident, au fost mai multe activități practice, într-o lună de zile, ai tot timpul din lume să experimentezi.

Imediat după finalizarea cursului am avut norocul de a primi o ofertă de lucru din partea formatorilor mei, astfel încât experiența să continue și practic. Am acceptat cu entuziasm această oportunitate și am continuat să lucrez în domeniul software și hardware.

Unul dintre aspectele cheie ale carierei mele actuale este flexibilitatea locului de muncă. Am posibilitatea de a lucra atât de la distanță, cât și la birou. Asta mi-a permis să am parte și de flexibilitate, dar și să dezvolt relații de colaborare bune cu firmele de care mă ocup. Am fost recunoscut ca un profesionist în domeniu și am dobândit încrederea clienților mei prin livrarea de soluții eficiente și de înaltă calitate

Ca o concluzie, cred că putem spune că experiența mea la cursul ITF+ a fost una transformatoare, pentru că nu a rămas la nivel de teorie, am reușit și să performez practic și mi-a fost oferită o șansă foarte mare. Mulțumesc pentru încredere.”

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.