Ambasadori ai evoluției

Pentru că în fiecare lună formăm noi specialiști în domeniul IT, reușind astfel să fim martorii evoluției lor, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, în format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

„Îmi place să împărtășesc experiențele mele personale, iar cea în care am participat la cursul ITF+ este una remarcabilă, prin simplul fapt că mi-a oferit o oportunitate enormă de dezvoltare.

Să mă gândesc la acea perioadă… a fost o experiență remarcabilă! Cursul a durat o lună, iar de la început am fost încântat de faptul că puteam să învăț de acasă, gratuit. Încă de la prima zi, am observat că accentul era pus pe partea practică, ceea ce mi-a plăcut foarte mult. Am avut ocazia de a studia hardware, software, network, baze de date și noțiuni de securitate, toate având rolul să ne pună bazele carierei în IT. Cu toate că aveam deja cunoștințe și un interes ridicat pentru IT, am fost surprins să aflu că nu știam chiar așa de multe cum credeam! Andrei, trainerul sub îndrumarea căruia am studiat, a abordat fiecare cursant în parte și a intuit de fiecare dată cum învață fiecare dintre noi cel mai bine, mulându-se după stilurile noastre. Ne-a arătat cele mai noi tendințe, cele mai interesante tehnologii și ne-a ținut activi și curioși pe toată durata cursului.

Unul dintre aspectele minunate ale acestui curs a fost posibilitatea de a primi gratuit un voucher pentru certificare dacă performam la un nivel înalt în timpul cursului. Aceasta a fost o motivație suplimentară pentru mine, deoarece am înțeles importanța unei certificări în domeniul IT, iar într-un final, am fost printre cursanții câștigători.

Pe lângă învățare, am avut privilegiul de a interacționa cu alți participanți pasionați de tehnologie. Ne-am conectat în grupuri de studiu, unde discutam temele și teste, și ne-am ajutat reciproc să înțelegem conceptele mai complexe. Nu pot să uit de sesiunile de studiu pe Zoom după curs, când ne adunam și studiam împreună sau glumeam pe baza erorilor pe care le făceam la curs. Această comunitate m-a încurajat și m-a susținut în timpul întregului proces de învățare. E mult mai plăcut când îți dai seama că nu ești singur, indiferent unde te situezi sau ce faci.

După ce am terminat cursul, am fost încântat să primesc oportunitatea de a lucra remote în departamentul de securitate al companiei. A fost o șansă extraordinară de a aplica cunoștințele dobândite într-un mediu real și de a continua să învăț și să evoluez. În plus, am avut ocazia de a forma legături solide cu colegii și de a învăța de la experții din domeniu. Fiecare zi e o provocare în care învăț ceva nou.

Această experiență mi-a oferit nu doar cunoștințe tehnice solide, ci și o perspectivă mai largă asupra industriei IT. Am înțeles că învățarea continuă și interacțiunea cu o comunitate de profesioniști pasionați sunt cheia pentru succesul pe termen lung în acest domeniu în continuă schimbare.”

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.