Ambasadori ai evoluției

Pentru că în fiecare lună formăm noi specialiști în domeniul IT, reușind astfel să fim martorii evoluției lor, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, în format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

„Experiența mea la cursul IT Fundamentals+ a fost fascinantă, având loc sub îndrumarea unui trainer cu adevărat profesionist, interesat de oameni și pasionat de tot ce înseamnă tehnic. Am fost timp de o lună înconjurat de colegii de la curs cu care împărtășeam o pasiune comună, cu care puteam să fac echipă și cu care ulterior am devenit coleg de muncă și chiar prieten. E incredibil cum reușesc pasiunile și interesele să unească oamenii.

În fiecare zi, m-am trezit cu nerăbdare să ajung la curs și să învăț lucruri noi de la Andrei, care a fost un adevărat mentor pentru noi, fiind pasionat de domeniul său și punând accent pe învățarea practică. Am simțit cu adevărat că e interesat ca fiecare dintre noi să înțeleagă ceea ce discutam la curs. Și colegii au format o comunitate frumoasă. Ne-am format încă de atunci obiceiul de a interveni și a ne ajuta reciproc la nevoie. Ne-am împărtășit experiențele, am lucrat în echipe și am rezolvat probleme împreună. Practic, am avut șansa de a învăța nu doar de la trainer, ci și de la colegii mei.

În cadrul cursului, am avut o combinație între prezentări teoretice și exerciții practice. Am avut oportunitatea de a lucra direct cu echipamente, ceea ce a făcut învățarea mult mai reală. Am avut acces la laboratoarele CompTIA și am putut experimenta diferite scenarii și configurații.

Pe parcursul lunii, am reușit să dobândesc o bază solidă de cunoștințe în software, hardware, networking și security. Am înțeles cum funcționează componentele hardware și cum pot fi configurate și întreținute. Am învățat despre diferitele protocoale și tehnologii de rețea și cum să le implementăm.

Cursul ne-a pregătit să lucrăm ca juniori în IT, pe funcția de System Administrator, care în timp m-a făcut să realizez că prin situațiile dificile și noi, am reușit mereu să mă reinventez. Au trecut ani de când am început să lucrez în IT și să fac parte din echipă și încă simt că învăț lucruri noi și sunt fericit că la rândul meu pot forma alți juniori, împărtășind experiența acumulată. Am continuat să mă dezvolt și prin celelalte cursuri de la CompTIA, oferite de StarTech Academy. Vara trecută am urmat cursul Security+, iar în prezent, particip activ la sesiunile cursului Cloud+.

În acest job, e foarte importantă colaborarea și cred că experiența cu colegii e una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am putut avea. Cred că pe viitor vom putea dezvolta și mai mulți tineri care doresc să învețe și să muncească în acest domeniu profesional de mare anvergură: IT-ul.”

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.