Ambasadori ai evoluției

Pentru că în fiecare lună formăm noi specialiști în domeniul IT, reușind astfel să fim martorii evoluției lor, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, în format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

„Pasiunea pentru domeniul IT se trage încă din copilărie, părinții mi-au făcut cadou primul PC la aniversarea mea de 5 ani. La doi ani distanță auzisem la unchiul unui prieten de joacă că un sistem are nevoie de îngrijire periodică. Cumva, îmi doream să aud lucrul acesta pentru că eram extrem de curios să aflu ce se ascunde carcasa aia foarte grea care îmi aducea mie fericire în timpul liber. Nu au trecut două zile și bineînțeles că unitatea mea cea grea devenise o bucată de tablă, componentele fiind împrăștiate prin jumătate de casă.

La vârsta de 16 ani m-am angajat pentru prima oară la o companie din Ploiești, care se ocupă cu importul, exportul și vânzarea la raft de componente hardware. Era un job pe timp de vară pe atunci, dar acolo cred că am început să realizez că asta aș vrea să fac. Am întâlnit oameni cu experiență în domeniu care mi-au pus la dispoziție informația necesară dezvoltării mele. În pauze îmi plăcea să stau în biroul electroniștilor, unde era echipamentul destinat reballing-ului de care eram fascinat.

La jumătatea anului 2018 am ajuns în București, urmă să îmi continui studiile aici, transferându-mă după un an petrecut la Cluj Napoca.  Am aflat, așadar, de oportunitatea de a urma cursul IT Fundamentals+ în cadrul StarTech Academy de la o cunoștință. Oportunitatea se alinia perfect cu pasiunea mea, dar și cu experiența pe care reușisem să o acumulez ulterior. Am aplicat, am fost selectat pentru a participa și am pornit la drum cu emoții și cu speranța că voi ajunge expert!

Timp de o lună, am resimțit fiecare zi ca pe o provocare pe care îți dorești să o deslușești, oferind la final o satisfacție enormă. În fiecare zi mă duceam cu drag la sediul Academiei și aflam lucruri noi despre hardware, software, network, security și database…tot ce îți poți dori să știi într-o singură lună. Trainerul nostru, Andrei, ne punea la încercare constant pentru a se asigura că experiența pe care o acumulăm nu este doar teoretică, ci mai ales practică, așadar am avut de „luat în piept” la curs practicile pe care urma să le desfășurăm ulterior ca specialiști.

Comunitatea a fost un alt factor important, care a balansat foarte mult pentru mine. Am avut colegi la curs dedicați, pasionați și cu care împărtășeam informații și duceam discuții lungi despre ce studiasem în acea zi, despre ce anume ne atrăsese atenția, ce urma să facem a doua zi. Ne ajutam reciproc, reluam discuții de la curs și ne ofeream explicații în cazul în care observam că vreunul dintre noi avea nevoie de acest lucru pentru a aprofunda informația.

Chiar și ziua absolvirii a rămas în memoria mea. Am avut parte de o festivitate în cadrul căreia am fost înconjurat de colegi, trainer și echipa StarTech Academy. Gândindu-mă înapoi, realizez că membrii echipei erau martorii noilor absolvenți lună de lună și totuși, sărbătoreau de parcă era prima dată, lucru care arată cât de mult reprezenta pentru ei evoluția noastră.

În 2019 am obținut certificarea ITF+ și mi-am început activitatea de System Administrator în cadrul departamentului Overflow 24/7 (Remote Support). Din martie 2019 și până în prezent scopul meu a rămas același… asimilarea informațiilor și dezvoltarea profesională. Mi-am urmat planul întocmai, trecând printr-o perioadă importantă de tranziție: am preluat funcția de Teamleader în departamentul Overflow, apoi am avansat pe un rol de IT Manager care mi-a oferit șansa de a interacționa direct cu clienții, iar după un an și jumătate, am decis să mă reorientez spre CyberSecurity, asumându-mi rolul de Auditor IT, în urmă obținerii certificărilor ISO aferente, în prezent urmând cursul CompTIA Network+ iar că și plan în viitorul apropiat, cursul CompTIA CySA+.

Analizând parcursul pe care l-am avut, cred că StarTech Academy sau așa cum o numim noi, Academia, mi-a asigurat șansa de a urma un drum la care visam încă de mic copil, de la primul calculator, un drum care îmi era menit. Serios, nu m-aș putea vedea lucrând în alt domeniu! Sunt foarte fericit cu ceea ce am reușit să obțin pe plan profesional și recomand oricărei persoane care își dorește să înceapă de undeva, dar nu are idee cum sau de unde, să parcurgă cursul IT Fundamentals+.”

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.