Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Răzvan M.

System Administrator

”Am aflat despre cursul ITF+ prin intermediul departamentului de HR al companiei. În timpul unei ședințe de revizuire a performanțelor, am discutat cu managerul meu despre interesul pe care îl am de a dobândi mai multe cunoștințe, în special în ceea ce privește bazele tehnice ale tehnologiei informației. Acesta mi-a recomandat să mă înscriu la cursul ITF+ și mi-a spus că ar fi o modalitate excelentă de a mă dezvolta.

După ce am început să particip, am realizat rapid că aceasta a fost o decizie bună, deși inițial am fost sceptic. Cursul ITF+ a fost bine structurat și a oferit o gamă largă de informații despre bazele tehnice ale IT-ului. Am învățat despre concepte precum hardware-ul și software-ul, rețelele de calculatoare, sistemele de operare și multe altele. De asemenea, am învățat să configurez și să depanez echipamente și software. Trainerul a fost foarte bine pregătit și pasionat de subiecte, iar sesiunile au fost livrate într-un mod captivant și interactiv. Am fost încântat să descopăr cât de multe cunoștințe noi am dobândit și cât de mult am progresat într-un timp atât de scurt. Partea cea mai bună a constat în aplicabilitatea cunoștințelor, deoarece le folosesc zilnic în activitatea pe care o desfășor.

Ulterior am participat și la alte cursuri CompTIA, cum ar fi Network+ și Server+. În prezent, sunt înscris la cursul de A+ și planific să încep cursul de CompTIA Linux+ în toamnă, pentru a-mi extinde și mai mult abilitățile și cunoștințele în domeniul sistemelor de operare Linux.

Lucrez ca System Administrator de aproximativ 4 ani și am avut o experiență minunată în această poziție, responsabilitățile mele includând gestionarea și menținerea infrastructurii IT a unei bănci. Responsabilitatea mea principală este de a mă asigura că toate sistemele și echipamentele sunt în funcțiune optimă și că există o securitate adecvată pentru datele și informațiile bancare.

În timpul anilor petrecuți pe acest proiect, am avut oportunitatea de a lucra într-un mediu stimulant și dinamic, care mi-a oferit mereu provocări interesante. Am lucrat alături de o echipă excelentă de profesioniști din domeniul IT și am avut ocazia să mă ocup de o gamă largă de proiecte și inițiative, de la implementarea soluțiilor de securitate cibernetică până la crearea și implementarea de noi proiecte de infrastructură de rețea. Am dobândit o înțelegere profundă a tehnicilor de administrare a sistemelor, a protocoalelor de rețea și a infrastructurii IT în general. Am învățat, de asemenea, să lucrez într-un mediu în care prioritizarea sarcinilor este esențială.

În general, mă simt recunoscător pentru oportunitatea de a lucra într-o echipă așa frumoasă. Sunt mândru de munca pe care am făcut-o și sunt entuziasmat să văd ce proiecte interesante și provocatoare voi fi implicat în viitor.”

Răzvan ne-a povestit ce au însemnat pentru el 4 ani de evoluție în cadrul rolului de System Administrator, alături de o echipă care îl motivează zilnic să își dorească mai mult. El are în plan să lase viitorul să îl surprindă, oare ce anume va descoperi?

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.