ITF+ Ianuarie 2023

Partea II

Adrian

Cum ai descrie experiența avută în cadrul StarTech Academy?

Experiența a fost una plăcută, distractivă pe alocuri, serioasă în alte situații și în care am putut să mă desfășor ca la un curs de calitate – cu interes și cu sete de cunoaștere.

Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?

Încă de mic am avut o curiozitate îndeptată spre tehnologie. Am pus mâna pe primul calculator și de atunci am fost de neoprit în ceea ce privește ”tratarea și vindecarea” lui.
Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?

Partea de troubleshooting general a fost pe placul meu. A fost partea cu care am rezonat cel mai bine și care m-a captat cel mai puternic pe parcursul acestei luni.

Ce îți dorești să faci mai departe?

Îmi doresc sincer să îmbin aceste cunoștințe pe care le-am acumulat în cadrul acestui curs cu cele medicale, astfel încât să le valorific pe amandouă la un nivel mult mai înalt.

Ai avut un background în IT înainte? Dacă nu, pe ce domeniu ai activat până acum? Descrie-ne puțin experiența avută.

Eu sunt medic stomatolog de meserie, iar acest lucru înseamnă că sunt destul de departe de IT. Am găsit goluri în profesia aceasta, lipsuri pe care în profesia de IT nu le-am putut determina. IT-ul este în floare și este valorificat cum trebuie în prezent, ceea ce nu este valabil în cazul medicinei generale și dentare.

Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?

Au fost distractive, dar și valoroase pentru că am învățat diferite tips and tricks în ceea ce privește definirea valorilor profesionale.

Am înțeles că vei da certificarea, te simți pregătit?

Da, intenționez să susțin examenul, dar aș dori să aprofundez aceste cunoștințe acumulate, întrucât îmi doresc un punctaj mare.

Vrei să adaugi ceva?

Saru’ mâna pentru ceea ce am învățat.

Sabina

Cum ai descrie experiența avută în cadrul StarTech Academy?
Experiența pe care am avut-o în cadrul cursului ITF+ a fost una plăcută, deoarece am avut ocazia să îmi îmbunătățesc cunoștințele și să aflu lucruri noi pe care le voi pune în aplicare la lucru.

Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?

Întotdeauna am avut un interes pentru a învața lucruri noi, inițial am început să studiez bazele pentru programarea în C++ și de acolo a pornit dorința de a afla mult mai multe despre IT.

Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?

Toate ariile parcurse în acest curs au fost interesante și  foarte bine explicate, pot spune că toate mi-au plăcut.

Ce îți dorești să faci mai departe?

Îmi doresc să lucrez în domeniu IT, acest curs m-a făcut să vreau să studiez și mai mult despre IT. Nu am decis încă spre ce mă îndrept, dar rămân deschisă oportunităților – vreau să testez cât mai mult pentru a putea decide ce arie prefer și cred că prin practică voi putea afla cel mai ușor.

Ai avut un background în IT înainte? Dacă nu, pe ce domeniu ai activat până acum? Descrie-ne puțin experiența avută.

În prezent nu am experiență în muncă, dar chiar îmi doresc un job în IT după ce am absolvit ITF+ și am realizat că aceasa este ruta care îmi place.

Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?

Au fost utile pentru că am primit informații transparente despre modul în care suntem evaluați de către angajator în procesul de recrutare și astfel am putut să ne dăm seama cum să ne punem în valoare. A fost cuprinzător pentru că a vizat și persoanele care se află la început de drum pe piața muncii și persoanele care doresc să facă o reconversie profesională.

Am înțeles că vei susține certificarea ITF+ într-o săptămână, te simți pregătit?

În mare parte da, însă voi relua cu siguranță suportul de curs și materialele de pe platforma de e-learning ca să pot să mă asigur că iau un punctaj mare.

Vrei să adaugi ceva?

Cursul ITF+ este cea mai bună alegere pentru primii pași în domeniul IT. 

Vlad

Cum ai descrie experienta avuta alaturi de noi in general?
Experiența avută alături de voi în general a fost una solicitantă și bună în același timp, fiind primul curs la care am participat, cu un program atât de încărcat și cu atât de multe informații într-un timp relativ scurt. Ținând cont că am ajuns la sfârșit și uitându-mă înapoi, tot efortul a meritat. După acest curs am învățat multe lucruri noi, cum ar fi virtualizarea, instalarea corespunzătoare de Windows, networking, etc. Prin această cale, doresc să îi mulțumesc lui Andrei, deoarece este un profesionist și ne-a răspuns punctual la întrebările avute pe parcurs. Pentru mine, el este cel mai tehnic om pe care l-am cunoscut. Deși știe multe la un nivel foarte avansat, s-a mulat pe nivelul nostru, ca să ne facă să înțelegem totul.

Cum ai inceput sa ai un interest pentru zona de IT?
Am început să am un interes pentru zona de IT deoarece am fost pasionat de tehnologie încă de când eram copil. Deși am studiat total altceva, am decis să urmez pasiunea și în viitor să am un job în acest domeniu.

Ce arie invatata la curs ti-a placut cel mai mult?
Aria de virtualizare mi-a plăcut cel mai mult. Am rămas fascinat că există un program pe calculator care odată ce îi sunt alocate resurse, va putea rula un sistem de operare. Această tehnologie este benefică, făcând practic o simulare a unui calculator real.

Ce iti doresti sa faci mai departe?
Mai departe mă voi axa pe partea de Web Development și pe viitor o să caut un job în acest sector.


Ai avut un background in IT inainte? Daca nu, pe ce domeniu ai activat pana acum?
Descrie-ne putin experienta avuta.
Nu am avut altceva ca background în afară de un curs pentru începători în Web Development, de la care am pornit inițial și care mi-a stimulat interesul pe mai departe.


Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?
Sesiunile de Skills & Employability au fost la obiect. Acolo am învățat câteva elemente practice, de care nu știam, cum ar fi realizarea unui CV cu ajutorul Canva sau a altor template-uri recunoscute.

Am înțeles că vei da certificarea, te simți pregătit?
În acest moment mai am de pus la punct informațiile și nu mă simt pregătit 100%, dar în decurs de o lună și jumătate voi fi pregătit să o susțin și să o iau cu brio.
 
 
Vrei sa ne spui ceva?
Keep up the great work! Am învățat multe lucruri noi prin acest curs care îmi vor fi utile cu siguranță. VĂ MULȚUMESC mult pentru această oportunitate.

În concluzie, luna Ianuarie a fost productivă pentru cursanții StarTech Academy, care au descoperit lucruri noi, au învățat noțiuni teoretice pe care le pot practica, lucru care le-a plăcut cel mai mult, au aprofundat părțile care i-au pasionat și intrigat, iar acum așteaptă încrezători să descopere oportunități noi de dezvoltare! Înscrie-te și tu pentru următoarea sesiune și învață IT alături de noi.



Leave a comment

Your email address will not be published.