Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Bogdan M.

Corporate Support

„Am ajuns să parcurg cursul CompTIA ITF+ ca urmare a recomandării unui prieten care deja făcea parte de câteva luni din echipă și care era foarte încântat de procesul pe care l-a urmat pentru a obține un job în domeniul IT. Având această pasiune pentru tehnologie, am acceptat instant provocarea. Cursurile au fost foarte interesante alături de Andrei, trainerul nostru, care în fiecare zi ne învăța câte ceva nou, fie că vorbim despre informații utile pentru activitățile de la muncă, fie că vorbim despre informații utile pe care să le utilizăm pentru noi. Cel mai mult îmi plăcea când Andrei venea cu câte un device vechi și ne arăta cum s-a transformat acea componentă în timp, dar și evoluția tehnică și cât de mult s-a transformat fiecare componentă sau echipament. După ce am luat certificarea CompTIA ITF+, m-am alăturat colegilor și am găsit cel mai tare colectiv. Timp de două săptămâni am făcut cunoștința cu toți colegii care lucrau pe partea de remote sau pe onsite, de la fiecare având câte ceva de învățat. 

Toți au fost prezenți atunci când am avut nevoie de ei și mi-au explicat clar ce trebuia făcut sau unde trebuie să mă uit pentru a rezolva o situație apărută. După aproape patru ani alături de acești colegi minunați, pot spune că cel mai mult pentru mine a contat adaptarea la toate problemele apărute pentru care am comunicat atât cu colegii mei, cât și cu clientul. Toate scenariile prin care am trecut m-au făcut să învăț câte ceva sau să mă orientez către perspective și soluții noi și inventive. Partea aceasta m-a ajutat foarte mult să îmi dezvolt și latura de soft skills, aceasta fiind foarte importantă în carieră.”

Bogdan ne-a povestit ce a însemnat pentru el experiența StarTech Academy, dar și experiența de a profesa în IT în urma unui efort susținut de a studia. Toată comunitatea noastră împărtășește o serie de valori comune, dintre care cele mai importante sunt pasiunea și dedicarea.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.