Learn with StarTech Academy!

Ce este IP-ul?

Internet Protocol sau IP este un protocol prin care datele sunt trimise de la un calculator la altul prin intermediul Internetului. Fiecare calculator (cunoscut sub denumirea de „gazdă”), are pe Internet cel puțin o adresă IP unică, ce îl identifică între toate computerele din rețea. Când cineva trimite sau primește informații, mesajul este împărțit în blocuri de mici dimensiuni denumite pachete. Fiecare pachet cuprinde adresa expeditorului și pe cea a destinatarului.

  • Ce este IP-ul public? Adresele IP publice sunt adresele IP care sunt utilizate pentru a comunica prin Internet. Aceste adrese sunt vizibile pentru lumea exterioară și sunt folosite pentru a identifica dispozitivele pe Internet. Adresele IP publice sunt atribuite dispozitivelor de către furnizorii de servicii de internet.
  • Ce este IP-ul privat? Adresele IP private, pe de altă parte, sunt folosite pentru a identifica dispozitivele dintr-o rețea privată, cum ar fi o rețea de acasă sau de la birou. Adresele IP private nu sunt vizibile pentru lumea exterioară și sunt folosite pentru a comunica într-o rețea închisă. Acestea sunt adesea folosite împreună cu Network Adress Translation (NAT) pentru a permite dispozitivelor dintr-o rețea privată să comunice prin Internet.

Vizitează paginile noastre de Instagram, Facebook și Linkedin pentru postări similare!

Leave a comment

Your email address will not be published.