Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Oana N.

System Administrator

„Am auzit pentru prima dată de cursul CompTIA ITF+ acum un an, când începusem să pun la îndoială tot parcursul meu profesional de până atunci. Mi-a surâs ideea, mai ales că domeniul a fost mereu pe lista mea de dorințe, dar mi a fost teamă să încerc.

Teama de a lăsa în urmă ceva pentru care am muncit câțiva ani de zile, teama de a face o schimbare radicală, teama că nu o să mă descurc, toate acestea m-au făcut să amân. Dar cu cât trecea timpul, cu atât devenea mai apăsătoare întrebarea “cum ar fi dacă?”. Așa că la începutul anului am luat decizia de a mă înscrie la curs odată ce voi avea o sumă de bani pusă deoparte, în cazul în care după terminarea cursului voi avea o perioadă în care nu voi avea un loc de muncă.

M-am înscris la curs pentru sesiunea din Septembrie și am început să trăiesc una din cele mai intense perioade din viața mea.

Mi-a fost greu pentru că fluxul de informații era destul de mare, totul era nou și aveam momente când credeam că nu pot ține pasul. Nu pot spune că acum simt că am totul sub control, dar dorința de evoluție și ambiția mă ajută să îmi mențin moralul și să merg mai departe.

Am avut oportunitatea ca după curs să fiu printre cei care au primit șansa de a se angaja. Am acceptat oferta cu multe emoții și entuziasm și acum sunt administrator de sisteme de două luni, care au trecut destul de repede, cu multe lecții învățate, greșeli, dar și mândrie când rezolv cu succes problemele clienților. 

Anul trecut pe vremea asta nici prin gând nu mi-ar fi trecut că voi ajunge în stadiul în care sunt acum, din punct de vedere al carierei. Mă bucur că am avut curajul să iau una din cele mai bune decizii din viața mea și că astfel am ajuns să fac parte din echipă. Aici am fost primită cu brațele deschise, am descoperit oameni săritori, pregătiți și pasionați de ceea ce fac. Fiecare zi de muncă e o nouă provocare pentru mine și orice problemă rezolvată reprezintă un pas înainte în dezvoltarea mea.

Sunt la început de drum în domeniul IT, dar sunt sigură că prin multă muncă și perseverență voi ajunge acolo unde mi am propus. Cine știe?! Poate și anul viitor pe vremea asta voi ajunge în punctul în care acum nici nu îmi imaginez.”

Oana se află la începutul carierei sale tehnice pentru că a avut dorința de a face o schimbare, dând dovadă de curaj și ambiție. E povestea unui junior care aspiră să învețe și să se dezvolte pe zi ce trece, tratând fiecare provocare ca pe o nouă șansă de evoluție.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.