Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Constantin P.

IT Manager

„Înainte de a-mi începe călătoria la StarTech Academy, am lucrat într-un domeniu care nu are legătură cu IT-ul, iar cu toate că aveam studii în informatică, pierdusem câteva noțiuni importante. Așa am luat decizia de a ma înscrie inițial la cursul IT Fundamentals+, ca să cimentez baza pe care o aveam și să adaug cunoștințe noi pe care să le folosesc la locul de muncă. După o lună de curs, am simțit că am evoluat atât de mult și că asta îmi doresc să fac, încât din acel moment am început să lucrez și să mă gândesc foarte mult la cariera mea și cum să o dezvolt. În urma finalizării cursului, a urmat o perioadă de training și apoi angajarea, la care am primit un portofoliu de clienți de care să am grijă ca System Administrator. Pentru că am gestionat lucrurile în mod eficient, construind relații pe termen lung cu clienții și primind un feedback pozitiv, managerul meu din acea vreme m-a propus ca și IT Manager în cadrul companiei și astfel, mi-a oferit șansa unei experiențe minunate, pe care o trăiesc și în prezent. Acest lucru a însemnat să am propria echipa și un portofoliu mult mai mare de clienți de care să mă ocup și cărora să le propun soluții de îmbunătățire a rețelei. Adaptarea la noul rol a necesitat timp și efort susținut, dar datorită echipei am reușit să evoluez în această direcție, iar în acest moment am aproape 5 ani de când lucrez aici și 4 ani jumătate de când sunt pe poziția de IT Manager. Continui să cresc zilnic, iar pentru 2023 am un plan nou, despre care sper să vă povestesc anul viitor.”

Constantin ne-a povestit despre experiența sa de a prelua o funcție de management după doar jumătate de an de activitate ca junior! E uimitor ce pot face ambița, munca și pasiunea pentru cariera unei persoane. El își dorește să ne surprindă și anul viitor, cu rezoluțiile sale pe plan profesional. Voi ce rezoluții aveți pentru 2023?

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.