Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

George C.

Backup Analyst & Antivirus Endpoint Security Specialist

”Am pornit de la 0 în acest domeniu, acum aproximativ 2 ani si jumătate, fără a avea prea multe cunoștințe atunci când am început să mă interesez ce înseamnă IT-ul. Mi-am dat seama că îmi place doar pe măsură ce am început să aprofundez din ce în ce mai mult și să îmi pun întrebări. Ce este foarte interesant, este faptul că totul avansează într-un ritm alert și că mereu apar tehnologii noi de învățat, practic domeniul te forțează prin natura sa să continui să acumulezi cât mai multă experiență teoretică, dar și practică și nu te lasă niciodată să stagnezi sau să simți că te-ai plafonat.
Am început urmând cursul CompTIA IT Fundamentals+, apoi mi-a fost oferită șansa de a lucra pe departamentul de SOC, unde sunt și în prezent. Am urmat cursul CompTIA Security+, ca să pot să avansez și să am o bază în ceea ce privește securitatea cibernetică. Zilnic colaborez cu echipa, cu care am dezvoltat și o relație de prietenie ce depășește strict aria profesională și acest lucru ne asigură o atmosferă plăcută la lucru…până la urmă, ce poate să fie mai frumos decât să faci ceea ce îți place, înconjurat de oamenii pe care îi apreciezi? E un sentiment bun în momentul în care ceilalți te inspiră să te autodepășești și să înveți zilnic lucruri noi, fie prin studiu și research, fie prin situațiile pe care le întâmpini la muncă și aici mă refer la situațiile acelea unde inițial te întrebi: ”Și acum ce?” și pe care la final le rezolvi și ești mândru că ai găsit o soluție potrivită.
Vreau să mă dezvolt în această direcție cât mai mult, să evoluez pe plan profesional, iar următorul examen o să fie cel de CompTIA Cloud+. Nu mă voi opri aici, pentru că sunt în plin proces de dezvoltare și cu siguranță dacă voi persevera, voi reuși tot ce mi-am propus. Focusul meu a fost, este și va rămâne pe zona de educație în IT, pentru ca simt că doar învățând, voi rămâne pe linia de plutire.”

George continuă să acumuleze experiență și să evolueze, manifestând mereu deschidere și curiozitate pentru nou.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.