ITF+ Noiembrie 2022

Partea II

Silvana

Cum ai descrie experiența avută în cadrul StarTech Academy?

Experiența a fost una placută. Într-un timp destul de scurt am învățat multe, iar interacțiunea cu trainer-ul a fost și ea foarte ok. Nu știu cum este la alte cursuri de IT, pentru că este prima dată când particip la unul, dar acesta a fost foarte interactiv, iar Andrei ne-a dat ocazia să facem și share screen pentru a observa practic ceea ce am învățat teoretic. Și el ne-a dat de fiecare data share screen pentru a ne arăta concret ceea ce ne explica.

Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?

Acum un an sau doi, deși cred că m-a interesat de când eram mică dar nu m-am axat pe asta, cu toate că îmi plăcea să știu lucruri despre calculatoare și cum funcționează un website sau chiar cum reușesc anumite persoane să spargă parole sau să viruseze un PC. Am vrut mereu să aflu aceste lucruri pentru a le putea combate și a mă putea proteja pe mine, dar și pe clienții cu care voi lucra în viitor când mă voi angaja.
Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?

Deși îmi este greu sa aleg una dintre ele, cred că partea de securitate mă atrage cel mai mult.

Ce îți dorești să faci mai departe?

Clar să mă axez cât mai mult pe IT, să învăț cât mai mult. Aș vrea să mă angajez, dar mai întâi vreau să susțin certificarea ITF+ în luna Ianuarie. Simt că trebuie să mă focusez mai mult pe unele lucruri învățate la curs, ca de exemplu IP-uri, modelul OSI, partea de Active Directory dar și latura de securitate pentru că mă atrage cel mai mult și în direcția aceasta aș vrea în timp să evoluez.

Ai avut un background în IT înainte? Dacă nu, pe ce domeniu ai activat până acum? Descrie-ne puțin experiența avută.

Nu am avut un background în IT, am incercat să învăț singură, dar cu timpul am realizat că nu este asa ușor fără o îndrumare.
Am renunțat acum 3 ani la Facultatea de Litere și deși am vrut să rămân în Cluj, am fost nevoită să mă întorc acasă. Am stat acasa până acum ceva vreme, când am hotărât că este timpul să îmi fac un viitor. Așa că nu am experiență de lucru, dar în același timp nu cred că timpul e pierdut. Mentionez ca am mai avut magazine online (Etsy) si mai lucram din cand in cand pe Upwork.

Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?

S-au abordat subiectele pe care trebuie sa le știm în momentul în care dorim să ne angajăm, precum configurarea profilului pe LinkedIn și ce oportunități ne poate aduce acesta sau cum să ne construim CV-ul încât să ne punem în valoare.

Costin

Cum ai descrie experiența avută în cadrul StarTech Academy?
A fost o experiență foarte frumoasă pentru că este un curs interactiv și am putut relaționa cu trainerul. Am avut parte de feedback și nu a fost doar un curs în care se preda și trebuia să învățăm singuri. A fost exact opusul și asta cred că i-a ajutat pe majoritatea să se dezvolte în această lună. Mie îmi place mult și să învăț practic.

Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?

Inițial, dorința mea era să învăț la Facultatea de Informatică, însă am urmat un profil sportiv și nu am fost genul de elev care să învețe foarte mult. Nu știam prea multă matematică, așa că am renunțat la idee. Ulterior, am reluat ideea dar am spus că poate e mai bine să mă axez pe cursuri de specializare, motiv pentru care am intrat pe Ejobs unde am aflat de voi și după ce m-am interesat puțin, am decis să încerc.

Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?

Cel mai mult m-au pasionat partea de hardware și networking. Am făcut și puțină practică pe laturile acestea, adică mici modificări la laptop și pentru că îmi place partea fizică a lucrurilor, m-au prins mai mult decât celelalte.

Ce îți dorești să faci mai departe?

Pentru că am reușit să finalizez cu bine și să obțin un job în cadrul echipei, vreau să învăț cât mai multe pe partea de Remote Help Desk, iar apoi să mă duc spre zona de networking. Următorul pas este să mă axez pe securitate, dar asta în timp și treptat.

Ai avut un background în IT înainte? Dacă nu, pe ce domeniu ai activat până acum? Descrie-ne puțin experiența avută.

Pe partea de educație, am fost la un liceu cu profil sportiv, așa cum am menționat și anterior, iar apoi am lucrat ca navigator. Am renunțat la job-ul de navigator pentru că în mare parte a timpului stateam plecat câte 5-6 luni și eram departe de casă și familie, iar eu îmi doream să nu pierd momentele cu ei. Acest lucru m-a motivat să învăț IT, alături de popularitatea pe care a început să o aibă în ultimii ani prin faptul că există cerere crescută pe piața muncii, oferă oportunități de lucru în format remote și pe termen lung, oferă multă stabilitate.

Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?

Au fost super mișto, chiar ai avut ce învăța din lucrurile prezentate de tine. Ai venit cu sfaturi foarte utile pentru noi, cei care aplicăm la job-uri și mi-a plăcut mai ales faptul că ne-ai furnizat feedback acolo unde am avut nevoie de fiecare dată.

Am înțeles că vei susține certificarea ITF+ într-o săptămână, te simți pregătit?

Da, mai am de învățat partea de baze de date și vreau să reiau manualul și materialele puse la dispoziție pe platforma de e-learning, dar cred că voi face față cu bine.

În concluzie, luna Noiembrie a fost productivă pentru cursanții StarTech Academy, care au descoperit lucruri noi, au învățat noțiuni teoretice pe care le pot practica, lucru care le-a plăcut cel mai mult, au aprofundat părțile care i-au pasionat și intrigat, iar acum așteaptă încrezători să descopere oportunități noi de dezvoltare! Înscrie-te și tu pentru următoarea sesiune și învață IT alături de noi.



Leave a comment

Your email address will not be published.