Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Andrei J.

Network Engineer

„Am început, ca majoritatea colegilor mei, urmând cursul ITF+.  După ce am finalizat, am fost recrutat și alocat pe un proiect special, bazat pe oferirea de suport în SUA. După 1 an și 8 luni, am simțit foarte tare că îmi doresc să fac mai mult, să învăț mai mult și să am parte de o schimbare în ceea ce privește partea profesională, așa că am început să urmez diverse cursuri pe YouTube și să rețin orice mi s-a părut mai interesant din ceea ce găseam. După un timp scurt, am avut oportunitatea să trec pe departamentul de SOC, pe un rol de junior.

Într-un an și jumătate, cât am lucrat în departamentul de Security, am avut ocazia să experimentez și am realizat că îmi place mult zona de networking și că security+networking=LOVE, așa că m-am apucat serios să urmez o serie de cursuri plătite. De aici, nu a trecut mult timp că a venit și oportunitatea de a face parte din departamentul de NOC, unde am încercat să mă perfecționez cât mai mult în ceea ce fac, iar în prezent vreau să obțin certificarea CompTIA Pentest+ și să îmbin într-adevăr cele 2 skill-uri. 

Cam aceasta este, pe scurt, povestea mea aici.”

Andrei ne-a relatat într-un mod natural ceea ce a învățat și ce îl pasionează din punct de vedere profesional. Evoluția sa nu se oprește aici, el continuă să experimenteze și să se dezvolte zilnic în direcția pe care și-o dorește.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.