Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Ștefan N.

Project Team Leader

„Pentru mine, traseul profesional nu a fost clar de la început. Nu am fost printre persoanele care spuneau ”Eu asta îmi doresc să fac cu siguranță.”, motiv pentru care am urmat mai multe rute și am ajuns să mă opresc la IT. Inițial, am lucrat și studiat în domeniul de construcții, pentru că a fost cea mai apropiată oportunitate pe care o aveam la momentul respectiv. În perioada aceea, m-am împărțit între facultate și lucru și am reușit să capăt un ritm bazat pe disciplină, care urma să mă ajute și ulterior.

Cursul ITF+ de la StarTech Academy mi-a fost recomandat de către o persoana apropiată și pentru că dintotdeauna mi-a plăcut partea fizică, tangibilă a lucrurilor, cel mai mult m-a pasionat latura hardware.

După ce am terminat, mi-a fost propus să lucrez pe un proiect desfășurat în cadrul firmei, unde preluam și rezolvam tichete alături de o echipă de 40 de specialiști. După 6 luni în care am explorat partea de software, am comutat spre o altă oportunitate care mi s-a potrivit mai mult, deoarece a presupus într-o proporție mult mai pare partea de hardware. Pe acest rol, ce aparținea unui alt proiect am început ca Onsite Support Specialist. A fost ca un nou început, pentru că a reprezentat o schimbare foarte mare pentru mine, atât pentru că cerințele erau diferite, cât și pentru că mai târziu aveam să evoluez într-un mod în care nu mi-am putut imagina vreodată. Cunoști acel moment în care simți că ești „omul potrivit la locul potrivit.„? Asa a fost pentru mine și cred că acesta este un motiv pentru care după doar un an am preluat un rol de Lead. În prezent, am o echipă minunată pe care o gestionez și de la care învăt lucruri zilnic.

Pe partea de dezvoltare, am participat la mai multe training-uri, dintre care cel mai mult mi-a plăcut cel de Digitalizare, pentru că am avut oportunitatea să discutăm între departamente și să observăm cu ce provocări se confruntă fiecare dintre acestea și ce soluții putem găsi împreună.

Acesta este parcursul meu, pe scurt, în 5 ani. Pentru mine, StarTech Academy este o rampă de lansare spre lumea IT și o șansă reală de evoluție profesională. Este de asemenea un loc unde chiar ești apreciat pentru cine ești și ce faci. Punctul cel mai important este că aici chiar se pune accent pe învățarea unei meserii în adevăratul sens al cuvântului.”

Ștefan și-a găsit direcția profesională după o perioadă de căutare, însă povestea lui ne arată ca niciodată nu e prea târziu să înveți. Coordonând o echipă, el susține că zilnic află ceva nou de la specialiștii pe care îi formează și astfel evoluția continuă, pentru că există un schimb de experiențe permanent.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.