Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Vlad D.

Project Team Leader

„Mi-am dorit mereu să fac lucruri noi și să învăț constant diverse informații din arii variate. Înainte să mă îndrept spre IT, am urmat Facultatea de Transporturi și primul contact cu zona tehnică s-a materializat printr-un curs de programare urmat acolo. Pe plan profesional, am muncit un timp ca recepționist și ulterior mi-am dorit să evoluez, așa că mi-am luat opțiunile în calcul și am ajuns la concluzia că poate e potrivit să mă otrientez către o carieră tehnică.

Am urmat cursul ITF+ acum 3 ani și jumătate, după ce am căutat care sunt opțiunile pentru cineva aflat la început și timp de o lună, adică pe durata cursului, am reușit să explorez ariile pe care le învățam, astfel încât să îmi dau seama ce drum îmi doresc să urmez apoi. Am trecut prin toate, hardware, software, networking, security și database, am studiat pentru testele săptămânale, pentru temele bazate pe research, pentru proiecte și când am finalizat, mi-a fost oferită șansa de a arăta ceea ce am învățat în cadrul unui rol de Helpdesk Administrator, unde mă ocupam de zona de ticketing. Ulterior, Gabi P. a văzut potențial în mine și mi-a propus să mă alături lui pe un alt proiect aflat în creștere continuă, ca System Administrator. Aici preluam apeluri și rezolvam diverse situații tehnice, apoi, în timp, am preluat și partea de tichete și am continuat cu amândouă.

În timpul pandemiei am avut o perioadă în care m-am ocupat cu configurarea și predarea echipamentelor pentru personalul ce urma să facă tranziția de la munca de la birou la work from home. În ultimii ani, am trecut printr-un proces foarte mare de schimbări, am întâmpinat diverse provocări, ce au dus într-un final la un progres major. Acum gestionez un proiect pe o funcție de Team Leader și sunt foarte recunoscător pentru modul în care lucrurile au funcționat pentru mine în timp.

Acesta este parcursul meu în retrospectivă…Ceea ce mi se pare interesant la această serie este faptul că ne determină să ne gândim de unde am plecat și cât am evoluat. Atât pentru mine, cât și pentru foarte mulți colegi, punctul de plecare l-a reprezentat StarTech Academy. Este locul pe care l-as recomanda oricărei persoane care își dorește să lucreze în IT.”

Discuția avută cu Vlad este foarte interesantă și ne arată faptul că oricând îți poți schimba traseul, fără să stagnezi din punct de vedere evolutiv. Partea ce mai frumoasă este că exemplul său nu este singurul care presupune o reconversie profesională ce apoi a condus la o frumoasă poveste de dezvoltare. Mai urmează, așa că până atunci…

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.