Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Dragoș S.

Acquisitions Manager & Structured Cabling Manager

„În decursul a 4 ani am avut parte de o experiență și evoluție extraordinară iar acest lucru se datorează faptului că am avut un start și anume StarTech Academy. Provenind din mediul rural, am fost pasionat de tehnologie încă din adolescență, când am făcut cunoștință cu primul PC și anume un Compaq cu procesor Dual-Core. Evident că la vremea respectivă nu știam cum se folosește un asemenea PC, așa că de multe ori îl stricam și eram nevoit să caut soluții pentru a-l repara. Cu perseverență am reușit și în acest fel am devenit “băiatul cu calculatoarele” din satul meu. Timpul a trecut, m-am angajat în străinătate iar după 5 ani am revenit în țară pentru a mă reprofila pe domeniul în care am fost pasionat din adolescență. Oportunitatea a venit când am început ITF+ la StarTech Academy, iar aici mi-am consolidat cunoștințele hardware și software la un cu totul alt nivel. Am terminat cu bine cursul și ulterior mi-am început cariera ca Acquisitions Specialist îndrumat la vremea respectivă de Alexandru D., iar mentorul care mi-a fost cel mai aproape a fost Mihai G. Nu am încetat să evoluez, fapt ce mi-a permis ca astăzi să am rolul de Acquisitions Manager și să coordonez de asemenea departamentul de Structured Cabling. Fiecare zi este o provocare, în fiecare zi descopăr ceva nou iar acest lucru îmi consolidează cunoștințele în acest domeniu. Mediul de lucru, recunoștința și susținerea colegilor mă motivează să continui în acest fel. Aici am reușit să formez adevărate prietenii și să mă dezvolt și pe plan personal.

Startech Academy este un loc al evoluției.

Povestea lui Dragoș ne inspiră și ne arată în ce fel ne poate schimba perseverența destinul. În decursul a doar 4 ani, a plecat de la cursant și junior și a ajuns să stăpânească la un nivel foarte înalt un rol de management a două echipe pe care le coordonează și cărora le asigură o creștere profesională continuă.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.