ITF+ Octombrie 2022

Partea II

Ioana

„Bună, Ioana. Pari fericită. Ce faci?”

„Bună, chiar sunt. Tu ce faci?”

„Discut cu voi, aflu cum v-ați simțit în luna petrecută învățând. Cum a fost?”

„A fost foarte frumos, inițial m-am speriat pentru că nu știam cum voi face față situației, dar pe parcurs m-am adaptat și am reușit să învăț cât mai mult, apoi chiar a început să îmi placă din ce în ce mai mult și am prins ritmul lucrurilor. A fost rapid și alert, dar m-a ținut în priză.”

„Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?”

„Curizoitate, îmi place să învăț lucruri noi, iar dată fiind evoluția tehnologiei, a fost imposibil să nu dau de acest domeniu. Cumva, a venit natural.”

„Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?”

„Ariile de hardware și networking mi-au plăcut cel mai mult, deși la prima vedere te pot intimida, odată ce te familiarizezi cu termenii tehnici, totul începe să se lege și dorința de cunoaștere și curiozitatea se dezvoltă automat.”

„Ce îți dorești să faci mai departe?”

„Mi-ar prinde bine să mă angajez, sunt o fire practică, îmi place să învăț din experiență și apoi vreau să mă certific. O să vin curând la centru vostru de testare și o să utilizez voucherul primit, dar momentan simt că trebuie să mă mai pregătesc. Pe viitor nu am încă o idee clar conturată în minte, dar cu siguranță acesta o să rămână domeniul de interes.”

„Ai avut un background în IT înainte? Dacă nu, pe ce domeniu ai activat până acum? Descrie puțin experiența avută.”

„Nu. Am lucrat ca și Graphic Designer independent și în domeniul Marketingului Online ca Manager de Campanie. Domeniul IT este nou pentru mine, dar m-a surprins plăcut.”

„Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?”

„A fost foarte interesant, participam cu drag, deși era oboseala de după curs, nu simțeam că fac un efort să intru. Am aflat lucruri utile și atmosfera era foarte plăcută și relaxată. Mulțumesc pentru detaliile pe care le-ai împărtășit privind procesul de recrutare.”

„Îți mulțumesc mult pentru discuție. Succes!”

„Mulțumesc și eu. Sunt super mulțumită de experiență, chiar m-a ajutat să învăț ceva pentru domeniul acesta. A fost perfect, vă mulțumesc mult!”

Alexandru

„Bună, ce faci?”

„Bună, bine, așteptam să vorbim.”

„Cum ai descrie experiența avută alături de noi în general?”

„Experiența alături de voi a fost una foarte bună, iar în urma acesteia, am acumulat un volum considerabil de informații pe care le consider că fiind folositoare. Recomand acest curs tuturor celor care doresc să înceapă o carieră în industria IT.”

„Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?”

„M-am uitat la tot felul de videoclipuri pe YouTube, apoi am zis că e o idee bună să învăț de unul singur și pe măsură ce aprofundam, mă atrăgea din ce în ce mai mult. Când am găsit oportunitatea de a participa la ITF+ la StarTech Academy, am spus că e cel mai bun mod să testez ce am învățat, să aflu lucruri noi dar și să oficializez totul.”

„Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?”

„Networking și security – au o aplicabilitate foarte mare și poți face multe lucruri interesante. Mai de mult am avut un laptop care mi-a fost virusat foarte rău și nu l-am mai putut folosi și m-a interesat mult cum să evit pe viitor să se întâmple din nou, deci acesta a fost primul factor care m-a motivat.”

„Ce îți dorești să faci mai departe?”

„Îmi doresc să lucrez în domeniu, cel mai mult m-ar trage un rol de security.”

„Ai avut un background în IT înainte? Dacă nu, pe ce domeniu ai activat până acum? Descrie puțin experiența avută.”

„Nu am avut background în IT. Înainte de acest curs am studiat la Facultatea de Business din Cluj-Napoca, unde am terminat și studiile de masterat.”

„Cum de ai trecut de la business la IT?”

”Am fost plecat în Danemarca unde am pățit ceea ce ți-am povestit cu laptopul și acolo s-a înamplat totul: am devenit foarte curios și am vrut să descopăr zona aceasta. Acum m-ar interesa să ajut oamenii să prevină astfel de întâmplări. Au existat și niște discuții cu prietenii mei care activează în domeniu și pot spune că și acelea m-au făcut să mă îndrept spre acest drum.”

„Cum au fost sesiunile de Skills & Employability?”

„Faci o treabă super ok și ne pregătești pentru viitor, pentru procesul de recrutare, ne-ai arătat și ce așteptări reale să avem pentru că ne-ai dat inside-uri din industrie și cumva ne-ai spus ce se caută de la noi real vorbind, din perspectiva unui recruiter.”

„Îți mulțumesc mult! Succes!”

„Mulțumesc și eu pentru tot!”

Cristian

„Bună, Cristian. Cum te simți?”

„Foarte bine, chiar învățam acum. Tu?”

„Bine, mă bucur că deja te-ai apucat de treabă. Cum a fost experiența?”

„Mi-a arătat multe puncte pe care trebuie să le lucrez, pentru că mai am de învățat, mai ales zona de troubleshooting. Asta chiar mi-a dat de gândit, însă în mare a fost foarte informativ și toată experiența mi-a cimentat lucruri pe care le am de dezvoltat.”

„Cum ai început să ai un interes pentru zona de IT?”

„În IT am început să fiu pasionat pentru că atunci când eram copil și am luat primul contact cu un PC mi s-a parut foarte interesant, iar apoi s-a dezvoltat când am intrat în industria de textile și trebuia să utilizez printere. Mi-a plăcut să văd cum sunt configurate și să le studiez și de acolo a pornit dorința mea de a aprofunda. Mi-a plăcut logica din spatele funcționării lucrurilor.”

„Să înțeleg că background-ul tău, deși nu a avut o legătură directă cu IT-ul, te-a făcut sa iei zona aceasta în considerare?”

„Da, am locul de muncă unde mă ocupam de printarea textilelor m-a făcut să îmi doresc să explorez IT-ul. Înainte de asta am mai lucrat în comerț. Cam acestea au fost domeniile.”

„Ce arie învățată la curs ți-a plăcut cel mai mult?”

„Mi-a plăcut cel mai mult networking-ul, înainte oricum am urmat un alt curs în acest sens și cred că aceasta rămâne zona mea preferată. Mă pasionează datorită infrastructurii și setărilor și asta cred că îmi doresc să fac pe mai departe.”

„Mulțumesc mult, Cristian. Spor la învățat și succes!

„Mulțumesc și eu!”

În concluzie, luna Octombrie a fost productivă pentru cursanții StarTech Academy, care au descoperit lucruri noi, au învățat noțiuni teoretice pe care le pot practica, lucru care le-a plăcut cel mai mult, au aprofundat părțile care i-au pasionat și intrigat, iar acum așteaptă încrezători să descopere oportunități noi de dezvoltare! Înscrie-te și tu pentru următoarea sesiune și învață IT alături de noi.


Leave a comment

Your email address will not be published.