Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Adrian S.

Delivery Team Lead

„Ca marea majoritate a colegilor, parcursul meu profesional a început cu StarTech Academy în vara anului 2017 când mi s-a ivit această oportunitate. Pe toată perioada în care am participat la cursul IT Fundamentals+, am reușit să îmi actualizez cunoștințele deja avute în domeniul IT și să îmi stabilizez o nouă bază, iar la final am fost pregătit să susțin examenul pentru obținerea certificării dorite.
Am primit oportunitatea de începe să lucrez practic, unde în tot acest timp, de mai bine de 5 ani de zile, am reușit să mă dezvolt atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. La începutul acestui drum am avut parte de un manager foarte bun care a împărtășit fiecare lucru pe care îl știa cu noi și ne-a ajutat cu tot ceea ce am avut nevoie, astfel încât să învățăm cât mai mult. Este vorba despre Mihai F.
Din funcția pe care am avut-o la început ca System Administrator pe un proiect de suport dezvoltat în USA, datorită rezultatelor ridicate pe care le-am menținut dar și datorită structurii organizaționale care ne oferă șansa de a avansa constant, am putut prelua un rol de Team Leader în echipa din care fac parte.
Ulterior, după o perioadă de aproximativ 2 ani, mi s-a oferit oportunitatea de a gestiona o echipă întreagă pe o poziție de management și așa am început această călătorie minunată, marcată de un proces evolutiv axat pe oameni, dar și pe livrarea unor servicii de înaltă calitate. Sunt fericit cu alegerea făcută și consider că StarTech Academy este cel mai potrivit început pentru un junior, mai ales pentru că nimeni nu a rămas la acel nivel: evoluția a existat în mod susținut și uitându-mă în jurul meu, toți am avut parte de acest lucru.”

Adrian a împărtășit povestea sa cu noi și ne-a determinat să vrem mai mult de la propriul parcurs. Ne dorim ca experiența sa să vă inspire și pe voi și să vă ofere încredere în propriile forțe și vise. Nu uitați, succesul vine prin muncă, deci dacă citiți acest blog și încă vă întrebați dacă IT-ul este pentru voi, încercați!

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.