Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Andrei P.

SOC Team Leader

„Prin intermediul StarTech Academy, mi-am consolidat cunoștințele în IT, nu numai hardware cât și software și mi-a oferit o bază unde sa pot clădi ulterior o carieră bazată pe latura care mereu m-a atras, respectiv cea a securității.

Am fost alocat către un client partener la care am lucrat în format onsite, am reușit să învăț o varietate mare de soluții în acel timp și am am putut aprofunda cunoștiințe precum SCCM, powershell/batch scripting și automatizare prin o multitudine de soluții interne.

Datorită StarTech Team, în momentul în care am simțit că îmi doresc să avansez într-o direcție nouă, am reușit să îmi schimb proiectul cu ușurință, am fost alocat în altă echipă, unde alături de colegii mei am gestionat un număr de 60 de clienți. M-am integrat foarte ușor și am reușit în timp să acumulez experiență. În câteva luni am fost promovat ca senior pe un proiect în domeniul bancar unde ofeream suport pentru o aplicație de trezorerie. Pentru că supervizorii mei au avut încredere în mine, am fost lăsat să îmbunătățesc flow-urile actuale și am putut să consolidez și mai mult cunoștințele acumulate.

După cum spuneam în primul paragraf, mereu am avut o atracție pentru domeniul securități cibernetice așa că am propus un transfer în echipa SOC, acesta fiind acceptat. Alături de colegi și de manager-ul nostru (Mihai F.) , care mereu a fost acolo să ne susțină și să ne ajute, am avut ocazia să experimentăm atribuții diverse ce ne-au ajutat să ne dezvoltăm profesional. După un an și jumătate am fost promovat că Team Leader, poziție pe care o ocup și acum.

În concluzie, nu mă pot gândi la o altă firmă pentru a-ți începe cariera în IT sau la o altă variantă pentru cei ce se situează la început de drum, alta decât StarTech Academy. Personal, flexibilitatea proiectului, expunerea la informație, acceptarea propunerilor de îmbunătățire a procedurilor curente și oportunitatea de dezvoltare sunt lucrurile care mă fac să recomand experiența.

4 years and still counting 😊”

Andrei încă evoluează pe direcția pe care și-o dorește, adică cea a securității cibernetice, având parte de susținere și recunoaștere încă de la început de la echipa sa. Aceasta este o poveste autentică, ce sperăm să reprezinte un impuls pentru cititorii noștri de a-și urma pasiunile fără rețineri.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.