Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Radu E.

Corporate Support

„StarTech Academy a fost un bun punct de pornire pentru mine. Academia mi-a reîmprospătat și mi-a adus la zi cunoștințele în materie de IT, punându-mi la dispoziție toate certificările de care am avut nevoie pentru o evoluție constantă în ceea ce privește cariera mea. Aceasta mi-a oferit și oportunitatea de a mă angaja în cadrul StarTech Team, loc în care m-am putut dezvolta în ultimii 5 ani. M-am angajat, ca mulți dintre colegii mei, inițial ca System Administrator, pe un proiect de suport pe care îl avem în Statele Unite, alături de colegul meu de academie, Silviu B. și am avut parte de un manager super, Mihai F., care ne-a oferit oportunitatea de a învăța foarte mult. Din funcția de System Administrator, am avansat rapid ca IT Analyst, preluând atribuții de lead în cadrul echipei în care am fost repartizat și urmând ca mai apoi să ajung alături de colegul menționat anterior, în departamentul OptimumDesk, în echipa domnului Tudor, CEO-ul companiei.

După o perioda de 1 an, urmată de parcurgerea modulului CompTIA Security+ (pusă la dispoziție de către StarTech Academy), am ajuns să fac parte din departamentul SOC. Acest departament m-a ajutat să mă dezvolt rapid, sub aceeași îndrumare a managerului Mihai F. În urma acestor 4 ani de dezvoltare continuă în cadrul companiei, am ajuns în funcția de Consultant IT, funcție în care am oportunitatea să ofer servicii de consultanță clienților parteneri. În linii mari, atât experiența de la StarTech Academy, cât și cei 5 ani petrecuți în cadrul firmei, au fost cu siguranță o experiență de neuitat”

Așa își descrie Radu povestea din ultimii ani, timp în care a experimentat și a progresat constant, fiind foarte apreciat de către toate echipele cu care a colaborat. Sperăm ca povestea lui să vă inspire și pe voi să vă urmați pasiunile cu încredere și optimism!

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.