Evoluăm împreună

Ambasadori ai evoluției

Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.

StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.

Alin N.

Onsite IT Technician

”În anul 2019, luna Mai, mi-am început aventura la StarTech Academy, asta după ce prietenul și colegul meu Alexandru D.,  mi-a spus despre posibilitatea de a învața și a lucra în domeniul IT. Cum mie mi-au plăcut din totdeauna calculatoarele am zis „de ce nu?”.

Primele zile la cursul ITF+ au fost liniștite, am făcut cunoștință cu colegii și cu trainerul nostru, Andrei. Eram foarte entuziasmat de tot ce se întâmplă, mă trezeam foarte devreme doar pentru a nu întârzia.

Chiar dacă a fost un timp scurt pe care l-am petrecut la curs, adică 4 săptămâni, am acumulat multe informații interesante și relevante pentru munca pe care a trebuit să o depun ulterior. Pentru că zilnic aprofundam materia și primeam task-uri, adică teme, proiecte și quiz-uri, am menținut un ritm alert de învățare și am reușit să iau a doua cea mai mare notă la teste din grupa mea. Când am finalizat, mi-a fost oferită oportunitatea de a mă angaja în echipa Onsite, unde am reușit să evoluez, alături de frumoasa familie pe care o am aici, la StarTech Team.

Cu timpul am învățat cum să am răbdare cu oamenii din jurul meu, să fiu diplomat, să fiu tehnic și cel mai important, empatic. Motivul pentru care mă raportez la această companie ca la o familie, este pentru că știu că aici pot să fiu oricând de ajutor și cu siguranța, voi primi înapoi acest lucru când am nevoie la rândul meu.”

Aceasta este povestea autentică a lui Alin, care a dorit să învețe și a cărui poveste se remarcă printr-un proces de evoluție uimitor, ajungând în decurs de câțiva ani să fie expert pe tot ceea ce face.

Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!

Leave a comment

Your email address will not be published.