5 pași ca să începi să lucrezi în IT cu 0 costuri prin intermediul StarTech Academy

Domeniul IT este un domeniu prevalent, ce, odată cu dezvoltarea și evoluția continuă a tehnologiei, a căpătat un caracter absolut necesar în viețile oamenilor, fie că discutăm despre zona de business sau despre viața de zi cu zi. Tot mai multe persoane simt că își doresc să facă lucruri mărețe, însă nu își dau seama de unde să înceapă, nu au un reper care să îi ajute, iar cum IT-ul a devenit din ce în ce mai căutat, noi vă putem ghida, dezvăluind cei 5 pași pe care cursanții StarTech Academy i-au urmat înainte să ajungă să aibă cariere de succes.

1. Urmărește perioadele în care se desfășoară ITF+ la StarTech Academy

ITF+ este cursul introductiv de la CompTIA, menit să te ajute să îți stabilești bazele în domeniul IT. Acesta este cel mai popular curs de la StarTech Academy, care formează anual sute de specialiști, GRATUIT. Se desfășoară lunar și remote, asigurând un loc oamenilor curioși de pretutindeni.

Ceea ce vei învăța te va ajuta să te formezi ca System Administrator sau Help Desk Administrator și cuprinde următoarele:

-Concepte & terminologii în IT

-Infrastructură

-Aplicații & Software

-Software Development

-Noțiuni fundamentale privind bazele de date

-Noțiuni fundamentale de securitate

Pentru a identifica în mod constant care sunt perioadele în care cursul gratuit IT Fundamentals+ se desfășoară, recomandăm să ne urmăriți pe Instagram, Linkedin și Facebook.

2. Înscrie-te cu încredere!

Înscrie-te direct de pe site, iar mai departe, vei primi un e-mail pe adresa pe care ne-o furnizezi cu examenul de admitere, unde îți vei testa următoarele:

limba engleză, deoarece este nelipsită în domeniul IT

Soft & Technical Skills,  pentru că vrem să te cunoaștem mai bine și vrem să ne dăm seama de experiența ta pe plan tehnic. Nu te speria, întrebările nu sunt grele. 😊

Dacă ești potrivit pentru curs, vei începe misiunea stelară alături de noi!

3. Participă activ și respectă condițiile de participare!

Cursul se desfășoară timp de o lună, de luni până vineri, în intervalul 9-14. Pentru că se va desfășura online, vei avea nevoie de un laptop sau calculator de pe care să te conectezi, un microfon și o cameră web.

De asemenea, deoarece integrăm un volum ridicat de informații în 4 săptămâni, este necesar să ai frecvență la curs, respectiv maxim o absență/ săptămână, cu condiția să anunți în prealabil.

4. Studiază cât mai mult!

Învață cât mai mult bazat informațiile oferite la curs, dar și bazat pe suportul de la CompTIA. Oferim și teorie, dar și practică, astfel încât să ajute fiecare cursant în parte să înțeleagă cele discutate. Iar dacă te temeai că nu o să ai parte de o verificare a cunoștințelor, ei bine, stai liniștit! Vei avea teste, quiz-uri, teme și proiecte.

5. Finalizează cu cele mai bune rezultate și vânează oportunitățile!

Menține-te pe linia de plutire până la final și vei avea avantaje reale din partea noastră. În primul rând, dacă te situezi în primii 5 cei mai buni absolvenți din grupa ta, vei primi un voucher din partea StarTech Academy, astfel încât să îți susții certificarea ITF+ tot gratuit! Deci disciplina și munca te vor face cu câteva sute de dolari mai bogat.

Un al doilea mod în care te putem ajuta este prin faptul că la finalul cursului, vom prelua absolvenții cei mai conștiincioși și îi vom propune către angajare, fie în intern, fie către clienții parteneri StarTech Team. Foarte mulți specialiști au început să lucreze în IT de la cursul ITF+, sub îndrumarea StarTech Academy.  

Bonus: Dacă nu ai mai avut contact cu mediul organizațional, desfășurăm un program săptămânal scurt de Skills & Employability, unde te ajutăm să îți scrii corect CV-ul, să cunoști cum să te pui în valoare în cadrul unui proces de recrutare, chiar și atunci când ești nesigur pe tine și să înveți ce Soft Skills și comportamente sunt importante într-o companie. Acest program este tot gratuit, la fel ca si cursul de IT și completează cunoștințele tehnice cu un set de Tips & Tricks ce țin de zona organizațională.

Oferă-ți o șansă și haide să îți valorifici timpul liber! Probabil dacă ai ajuns până aici, chiar îți surâde oportunitatea de a lucra în IT și ești interesat de cum poți începe. E simplu, întoarce-te la pasul 1!

Leave a comment

Your email address will not be published.