ITF+ iulie 2022

Partea I

Practica în educație este cel mai important aspect. StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară prin parteneriatul cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA  este o asociație specializată în cursuri și certificări în IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor in IT.

Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.

Noi vrem sa vă ținem la curent cu evoluția cursanților noștri, așa că în cele ce urmează va voi prezenta discuția avută cu 6 dintre aceștia:

Georgiana


„Bună, Georgiana, mulțumesc că ai intrat alături de mine ca să discutăm despre experiența ta la StarTech Academy!”

„Bună, mă bucur să fiu aici. Experiența a fost una foarte mișto, nu mă așteptam să mă țin de treabă, pentru că m-a speriat volumul de informație și de muncă, dar chiar mi-a plăcut și mă bucur că am reușit să finalizez. Nu a fost atât de greu, da s-a predat intensiv și în a doua săptămână mi-am dat seama că se complică lucrurile, dar am reușit și sunt fericită.”

„Chiar ai primit un feedback foarte bun privind parcursul tău și vreau să te felicit pentru acest lucru. La tine cum a pornit interesul pentru IT?”

„Cred că din clasa a 9-a, din liceu, pentru că am avut un profesor foarte bun, care ne explica mereu că fără IT nu prea faci nimic în viață. Acum totul este despre cum să îți faci viața mai ușoară prin tehnologie și mi-a plăcut încă de pe atunci conceptul. Eu sunt un om care preferă confortul și m-a atras ideea ca tehnologia să preia din ceea ce am de făcut și de asemenea, am device-uri precum Alexa care să mă ajute, deci pot să spun că înclinația există. Dar chiar și așa, nu vreau să plătesc pe cineva să facă lucrurile astea tehnice, vreau să descopăr eu care este procesul din spate.”

„Asta este o perspectivă mai nouă pe care o aud de la un absolvent. Prin raport la ce te interesează pe tine, care crezi că o să fie parcursul pe care îl vei urma de acum?”

„Mă gândeam să încep ușor să pun în aplicare ceea ce cunosc, însă aș vrea să mai învăț lucruri pe parcurs, consider că e necesar să mă perfecționez. Aș vrea să încerc puțin din toate, pentru ca prin varietatea de lucruri discutate la ITF+ mi-am dat seama că fiecare latură e interesantă, iar peste ani cred că mi-ar plăcea să trag o linie și să spun ca mă pricep la mai multe lucruri și că am idee despre mai multe părți.”

„Bun, ești întreprinzătoare, asta e bine. Deci practic nu ai avea o latură preferată din cele acoperite la ITF+?”

„Hmm, cred că cel mai mult mi-a plăcut partea de sisteme de operare, dar și partea de networking, pentru că deși e cea mai grea, e foarte utilă și în viața de zi cu zi. Îmi place ideea de a îmbina ceea ce fac la muncă cu viața de acasă, adică faptul că nu se trage linie între cele două, iar asta chiar e mișto.”

„Da, ai dreptate, e un domeniu care e pretutindeni și e folositor peste tot. Mulțumesc pentru că ai împărtășit cu noi perspectiva ta, a fost interesant să te ascult și să vorbim. Mult succes în continuare!”

”Mulțumesc și eu pentru invitație. Ne auzim!”

Betty

„Buna, Betty. Ce faci?”

„Hei, bine, așteptam să discutăm.”

„Da și eu sunt fericită să vorbesc cu tine și colegii tăi și să văd cum v-ați simțit alături de noi. Cum a fost luna asta pentru tine?”

„A fost o experiență foarte bună, mai ales că nu am mai avut nimic tehnic la bord. Însă prietenul meu lucrează în domeniu și observasem la el cum lucrează, deci de aici pot spune că a început și interesul meu și totodată, tot de aici pot spune că am învățat câteva lucruri în mod neoficial pe care le putem nota ca o potențială experiență teoretică.”

„Asta e foarte nice, faptul că ți-a deschis o portiță spre asta, iar apoi tu ai decis să continui și să faci ceva în direcția asta. Cum a fost să înveți și „oficial”?”

„A fost puțin mai greu la început pentru că am terminat facultatea acum câțiva ani și nu am mai avut contact cu teoria și cu perioadele în care trebuia să învăț, cum era spre exemplu în sesiune. M-am dezobișnuit de acest ritm, dar m-am reacomodat rapid.”

”Ce ramură ai studiat la licență?”

”Matematica. Acolo aveam câteva cursuri de IT, dar nu erau la un nivel foarte ridicat de dificultate.”

”Okay, interesant totuși. Ce ți-a plăcut cel mai mult la cursul nostru?”

”Sistemele de operare au fost preferatele mele iar networkingul a fost mai greu, e foarte amplu ca subiect, dar chiar și așa mi-a plăcut.”

„Asta e ceva ce aproape toți cursanții au în comun, aud asta constant de la voi. Sunt curioasă, tu cum ai aflat de noi?”

„Căutam pe internet job-uri, îmi doream deja să intru în domeniul IT și analizam posibilitățile. Căutam un job de junior, unde să primesc un training ca să pot să învăț și așa am dat de curs. M-am gândit să mă înscriu și să văd cum o să fie.”

„Felicitări pentru inițiativă și pentru traseul pe care ai ales să îl urmezi ca să ajungi în domeniu. Acum că ai terminat, mai specific, ce ți-ai dori să faci?”

„Pentru început pe partea de helpdesk aș vrea să activez, ulterior nu îmi dau seama încă ce direcție mă pasionează mai tare, cred că aș vrea să testez mai multe. Oricum, acum că s-a terminat, parcă mai vreau să mai merg, chiar dacă a fost puțin greu, mă obișnuisem, deși am fost foarte timidă la început față de toată lumea, ulterior m-am acomodat.”

„Da, este, e un consum de energie ridicat ca să reușești să acumulezi informația dar sigur merită. Plus că interacționezi cu oameni pe care nu i-ai mai văzut niciodată, dar cred că așa ne ieșim din zona de confort. Eu vreau să îți mulțumesc mult pentru insight și să te felicit pentru efortul depus în cadrul cursului ITF+. Mult succes, Betty!”

”Mulțumesc frumos pentru conversație, m-am simțit foarte bine și mult succes și ție!”

Iulian

„Bună, Iulian, mă bucur să te văd și să vorbim despre cum ai perceput cursul nostru.”

„Bună, da și eu mă bucur și vreau să spun că a fost frumos, pentru că deși știam o parte din lucruri, au fost foarte multe noutăți despre ca nu aveam idee și au fost explicate foarte bine. În plus, faptul că eram liberi să punem întrebări când nu înțelegeam ceva și că eram abordați cu calm a fost wow.”

„Este super că te-ai simțit în largul tău să întrebi lucrurile neclare, până la urmă acesta este scopul cursului ITF+, să începi o carieră în IT în lipsa unei experiențe de lucru.”

”Da, aș vrea să încep ca helpdesk acum sau ca system administrator, mai ales că pe asta se specializează cursul. Mă mai interesează și programarea, mai am un curs pe latura asta și e o posibilitate pe care o iau în calcul.”

”Aha, super, deci ești deschis opțiunilor. Ce te-a atras cel mai mult din cursul nostru?”

”Hardware-ul, probabil pentru că deja știam câte ceva. Și networkingul a fost interesant pentru că deși nu cunoșteam prea multe, au fost informații noi și am descoperit lucruri. Cred că și sistemele de operare sunt interesante, adică mi-au stârnit și acestea interesul.”

”Înțeleg, ai combinat ce știai cu lucrurile noi și a ieșit bine într-un final. Cum a fost să înveți timp de o lună la un nivel așa ridicat?”

„Pai nu am resimțit totul așa intens pentru ca ne-am dozat efortul luând pauze când simțeam nevoia și probabil și pentru că mi-a plăcut mult subiectul, dar da, au fost multe de învățat, dar fix asta m-a prins.”

„Înțeleg că ai mai avut experiență înainte din ce ai spus despre zona de hardware, cum ai descoperit că îți place IT-ul?”

„Din liceu, aveam un coleg cu care plecam de la școală și mereu îmi povestea despre calculatoare, plăci de bază, plăci de memorie, iar eu eram curios și mereu îl întrebam despre lucrurile astea și am început să învăț. Când am acumulat informații am început să practic pe calculatorul meu, iar ulterior oamenii din oraș au început să mă cunoască pentru faptul că mă pricepeam la asta. Am mai lucrat ca tehnician la un supermarket unde reparam case de marcat și mă ocupam de tot ce ținea partea lor de hardware, dar și de programare, că au și ele limbajele lor de programare.”

„Chiar e un drum interesant și mă bucur să îți aud povestea. Eu îți mulțumesc pentru participare și aștept să auzim de tine și aici, nu doar în orașul tău și bineînțeles, ceea ce auzim să fie doar de bine. Succes!”

„Mulțumesc mult! Și eu aspir tot spre direcția asta, bafta și o zi frumoasă în continuare!”

Citește aici pentru partea a II a

Leave a comment

Your email address will not be published.