ITF+ iunie 2022

Partea II

Iustinian

„Bună, Iustinian, ce faci?”

„Bună, uite bine, ca după ultima sesiune de curs, fericit că am finalizat cu bine.”

„Cum a fost să participi la curs?”

„A fost foarte ok, am învățat niște lucruri pe care credeam că le știu, dar pe care s-a adeverit că de fapt nu le știu.”

„Ce anume nu ai știut?”

„Networking, au fost câteva părți unde mi-am dat seama că tratam superficial lucrurile înainte, dar aici chiar trebuie să acorzi multă atenție. Am învățat să mă uit la anumite detalii care îți ușurează munca, adică dacă ai ochiul format și detectezi o anumită anomalie, e mult mai ușor, nu mai stai să te chinui la fel.”

„Și crezi că te-ai format mai mult pe partea asta?”

„Da, destul de greu, pentru că de când mă știu, ăsta a fost defectul meu, am căutat lucrurile mai complicate în loc să mă uit la cele evidente sau ușoare. Adică niciodată nu am presupus că este ceva ușor, ci mereu m-am gândit că trebuie să fie ceva greu le care trebuie să ajung, iar asta îmi afecta privirea de ansamblu.”

„Și consideri că pe networking ai mai scăpat puțin de problema asta?”

„Da, m-a ajutat să îmi formez privirea de ansamblu și să detectez probleme. Cu acumularea de cunoștințe nu am stat niciodată rău, însă nu știam să le aplic unde trebuie.”

„Okay, e bine că ai încercat să plusezi pe un lucru unde știai că ai nevoie. Ce ți-a plăcut cel mai mult la acest curs?”

„Cel mai mult mi plăcut că Andrei, imediat după ce ne explica, ne arăta concret la ce se referea și nu se rezuma doar la teorie și atât. A fost foarte ușor de asimilat așa, adică atunci când citeam singur era mult mai greu.”

„Ținând cont că v-ați focusat pe mai multe laturi, care dintre acestea ți-a atras atenția mai mult?”

„Networking-ul, pentru că a fost mai greu. Eu fac și o facultate de profil și mereu am fost atras de Web Design, si Front-end și Back-end și sunt conștient că nu am făcut programare, însă mi se părea necesar să îmi pun la punct cunoștințele de bază ca să pot să construiesc ulterior ceva. De exemplu, ce voiam să îți spun, este că la facultate nu ne-au învățat lucruri de bază, hardware, concepte, protocoale, toate astea, nu ne-au învățat. Au presupus că le știm deja și ne-au aruncat direct în Linux, C++ și nimic la nivel fundamental. Din primul an, s-au dus direct pe specializări.”

„Eu mă bucur mult că te-au ajutat zilele petrecute alături de StarTech Academy și că ți-au completat ceea ce simțeai că lipsea. Pentru că ai zis că faci o facultate de profil, eram curioasa de când ai descoperit că îți place IT-ul?”

„Mi-a plăcut dintotdeauna, dar inițial am vrut să fac altceva. Am avut niște idei la care am renunțat recent, dar care m-au costat timp. Am vrut să termin cu orice preț altă facultate, însă nu am terminat-o pentru că am realizat că nu e potrivită pentru mine. Am mai stat apoi o perioadă pe bară, iar ulterior m-am întors pe zona aceasta, care mă atrăgea din liceu și am decis să mă țin de treaba de data asta. Regret doar că nu am făcut asta de la început.”

„Nu e timpul pierdut, deja ai început și ai și finalizat prima ta provocare. Eu vreau să te felicit pentru rezultatele avute, să îți mulțumesc pentru timpul alocat discuției noastre și să îți urez succes în continuare.”

„Mulțumesc și eu! Plăcerea mea. Succes și ne mai auzim!”

Marius

„Hei, Marius, mă bucur să te vad.”

”Buna, și eu mă bucur să te văd pe tine. Și mă bucur că am avut șansa să particip la cursul de IT alături de tot grupul, a fost super wow. Experiența a fost foarte folositoare, mai ales privind experiențele care ne așteaptă pe toți pe plan profesional. Aș recomanda cu toată căldura cursul persoanelor dragi care își doresc să înceapă o carieră în IT, pentru că te învață multe lucruri noi, deși înainte să încep eram sceptic. Tot ce am învățat teoretic, știu că voi putea aplica practic.”

„Ai început în forță discuția, chiar mă bucură mult că ai apreciat experiența avută și că te-ai simțit bine în această perioadă de o lună, cât se desfășoară cursul.”

„Da, chiar aș vrea să îi mulțumesc lui Andrei, pentru cum a explicat, pentru răbdarea de care a dat dovadă, pentru perseveranța lui și pentru grija lui față de noi.”

„Într-adevăr, Andrei primește multe feedback-uri pozitive de la cursanți pentru modul său de predare și chiar muncește mult pentru a putea ajuta fiecare cursant în parte să înțeleagă informațiile, atât teoretic, cât și practic. Ceilalți participanți mi-au spus că au avut părți unde li s-a părut mai complicat și a trebuit să acorde mai mult timp și mai multă atenție ca să aprofundeze, tu unde te-ai împotmolit?”

„Pe ramura de networking sincer să fiu, acolo credeam că știu multe lucruri, le tratam superficial, dar când a venit vorba de practică, am zis „Stai așa, ceva nu e bine.” și atunci am realizat că trebuie să fiu mai atent. Ce era deasupra, mă făcea să cred că nu o să mă ajute informațiile astea, dar uite că a fost exact opusul.”

„Te-am întrebat special pentru că networking-ul a ridicat probleme tuturor. Sunt curioasă și ce latură ți-a plăcut cel mai mult dintre cele abordate la cursul ITF+?”

„Partea de sisteme de operare pe primul loc, iar pe al doilea a fost networking-ul.”

„Tu ai dezvoltat din IT o pasiune de multă vreme?”

„De când am avut primul meu calculator și de când am fost pasionat de jocuri și am vrut să am propriul meu server. De atunci am tot investit timp în direcția asta, adică m-am interesat de lucruri precum: ce trebuie să fac, ce trebuie să am, ce sistem de operare îmi trebuie, Linux, Windows, care e mai potrivit? Ce securitate trebuie să am? Și de aici a plecat totul, am început să fac puțină securitate, să învăț tool-urile care mă ajută să scap de atacuri și am ajuns să învăț din plăcere.”

„Ce drăguț, ai învățat o parte singur, deci. Asta e super. Mă bucur că ești absolvent la StarTech Academy și că ai relatat experiența ta cu așa multă încântare, îți doresc mult succes în ceea ce îți propui și ne mai auzim!”

”Merci mult și eu pentru invitație și pentru cuvintele frumoase! Pa-pa.”

Denis

„Bună Denis, mulțumesc că ai intrat să vorbim despre experiența ta la StarTech Academy la cursul introductiv de IT de la noi. Cum ești?”

„Bună, sunt foarte bine, mai ales că am reușit să finalizez cu rezultate bune.”

„Cum a fost experiența pentru tine?”

„Mi-a plăcut, știam unele lucruri, însă pe altele nu le cunoșteam așa de bine, le mai uitasem pentru că le-am făcut în primul an de facultate.”

„Ce topic-uri te-au atras cel mai mult?”

„Partea de securitate și rețele cred că m-au atras cel mai tare din tot cursul. A fost oricum o șansă să reiau ceea ce știam și să adaug informații noi la cele vechi, mai ales pentru că e un curs gratuit de IT și e destinat juniorilor, deci e o oportunitate foarte interesantă. ”

„Mă bucur că ai profitat de ocazie și că ai reconsolidat ce cunoșteai. De aici, ce parcurs ai vrea să ai?”

„Nu știu, cred că vreau să continui pe securitate în timp, dar momentan helpdesk IT. Dar securitatea e scopul meu de lungă durată.”

„Deci asta de motivează pe tine pe termen lung.”

„Da, mi-a plăcut în timpul facultății și m-am uitat și la un youtuber care m-a inspirat să încep și care m-a făcut să îmi placă partea asta.”

”Am înțeles, consideri că ți-ai dezvoltat niște skill-uri prin participarea la cursul de IT?”

„Da, lucrul în echipă, pentru că am avut un proiect cu un coleg, atenția la detalii și disciplina.”

”Super. Și cum ai reușit să cuprinzi informația, ținând cont că este un volum mare?”

”A fost ușor, explicațiile lui Andrei au ajutat foarte mult, dar și probabil faptul că ele deja existau undeva și au fost reactualizate acum.”

”Okay, Denis. Îți mulțumesc mult pentru discuție, multă baftă în continuare!”

„Mulțumesc frumos! O zi ușoară!”

În concluzie, luna iunie a fost productivă pentru cursanții StarTech Academy, care au descoperit lucruri noi, au învățat noțiuni teoretice pe care le pot practica, lucru care le-a plăcut cel mai mult, au aprofundat partea care le-a ridicat dificultăți: networking-ul și acum așteaptă încrezători să descopere oportunități noi de dezvoltare! Înscrie-te și tu pentru următoarea sesiune și învață IT alături de noi.

Leave a comment

Your email address will not be published.