Posted By Ana Maria
Cătălin și laptop-ul care nu se mai încărca

Din seria #CeAuMaiFacutAbsolventiiNostri

Cum ajungi de la “Ia să văd de ce nu se încarcă laptop-ul ăsta” la “Acum nu merge nici touchpad-ul”. Sau cum colegul nostru Cătălin a încercat să rezolve o problemă, a creat alta, iar apoi le-a rezolvat pe amândouă. 😀

Totul a început într-o zi când Cătălin a observat că laptopul nu se mai încărca. Pentru că nu avea cum să verifice încărcătorul (care oricum părea în regulă), s-a hotărât să desfacă laptopul, să verifice dacă nu cumva problema este de la mufă. Era numai bine, cu ocazia asta îl și curăța puțin pe interior. Deși Cătălin intenționa să desfacă laptopul complet, nu a reușit să facă asta, a desfăcut cât a putut și apoi l-a reasamblat. Odată laptopul reasamblat, Cătălin și-a dat seama că, pe lângă faptul că tot nu se încărca, acum nu mai funcționa nici touchpad-ul. Colegul nostru a stat cu un laptop care „mergea” greu și cu touchpad-ul nefuncțional o perioadă, până când s-a hotărât că nu mai poate continua așa: a luat un SSD pentru montaj și a dezasamblat laptopul din nou, de data asta hotărât să rezolve ambele probleme. Cătălin a descoperit că, în încercarea inițială de a-l demonta, a desprins mufa de conectare de pe placa de bază.

Sursa imaginilor: https://superuser.com/questions/977466/repair-a-broken-flat-cable-connector

După o luptă destul de acerbă, Cătălin a reușit să prindă mufa pentru touchpad înapoi și și-a dat seama că, de fapt, laptopul nu se încărca din cauza încărcătorului. A fost un plot twist la care Cătălin nu se aștepta: încărcătorul care părea nevinovat a fost, de fapt, făptașul de la început.

Așadar, după 2 experiențe de dezasamblat și de investigat, Cătălin s-a ales cu un încărcător nou, un touchpad funcțional și câteva zile chinuitoare de lucrat mai greu. În final, noi zicem că a meritat tot efortul 😀

 

Seria #CeAuMaiFacutAbsolventiiNostri cuprinde provocări și povești pe care absolvenții StarTech Academy le-au întâlnit în cadrul job-ului la StarTech Team. Fiecare dintre ei a trecut prin cel puțin o experiență care merită povestită. Iar noi asta ne propunem: să prezentăm cele mai interesante experiențe cu care s-au întâlnit.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.