Posted By Ana Maria
Certificările CompTIA, calea către evoluția specialiștilor IT

Evoluție, dezvoltare, avansare în carieră – acestea sunt dorințele oricărui angajat responsabil și valoros, indiferent de industria în care activează. În domeniul IT, acestea sunt extrem de importante mai ales pentru că tehnologia avansează constant și trebuie să fii mereu la curent cu ultimele noutăți. Lucrurile făcute pe jumătate sau lăsate nefinalizate din cauza faptului că specialistul IT nu știa un anumit aspect nu sunt permise.

Dar cum pot specialiștii din IT să se asigure că sunt bine pregătiți în fața ultimelor tendințe? Și cum au acces la o astfel de pregătire?

Un răspuns sunt certificările CompTIA, accesibile prin programul StarTech Academy. CompTIA este cea mai mare companie de training și certificare IT din lume, care pune la dispoziție cursuri de perfecționare a angajaților în domeniul informației și tehnologiei. Certificările CompTIA sunt recunoscute ca standard la nivel mondial și sunt singurele care nu sunt asociate unui vendor, respectiv unui singur furnizor de tehnologie. O certificare CompTIA confirmă deținerea celor mai noi cunoștințe necesare pentru tehnicieni PC (în ceea ce privește partea de hardware) și este recunoscută de cei mai mari producători, distribuitori și vânzători de hardware și software din lume.

CompTIA oferă cursuri de la cel mai mic nivel de dificultate până la cel mai avansat, fiind astfel ideale pentru orice persoană care dorește să-și îmbunătățească aptitudinile în IT.

Comunitatea CompTIA din România are la bază atât înțelegerea și integrarea forței de muncă din mai multe generații, cât și construirea de bune practici în domeniul IT. Comunitatea le pune la dispoziție membrilor un forum pentru oportunități de networking specifice industriei și pentru o înțelegere aprofundată a domeniului IT și a direcției în care se îndreaptă.

Așadar, Comunitatea CompTIA din România își propune următoarele 3 activități principale:

  • Să construiască cele mai bune practici ținând cont de diversitatea forței de muncă, care este formată din mai multor generații. Acest lucru se poate realiza prin acordarea sprijinului cu privire la modul în care companiile ar trebui să se poziționeze pentru a valorifica cel mai bine talentele și abilitățile generațiilor atât de diverse.
  • Să contureze programe pentru a îndruma viitorii lideri să-și asume poziții de conducere pe măsură ce generațiile anterioare se retrag de pe piața muncii. Aceste programe oferă generațiilor mai în vârstă oportunități de a înțelegere mai bine nevoile și caracteristicile generaților mai noi.
  • Să găsească și să comunice nevoile IT ale viitorilor lideri și, astfel, să descopere noi oportunități în beneficiul noii generații.

Comunitatea CompTIA din țara noastră este formată din membrii ce aparțin mai multor generații de profesioniști IT. Cu toate că se pune accentul pe viitorii lideri, comunitatea este deschisă oricui. Pentru a intra în comunitatea CompTIA din România, poți aplica la programe precum StarTech Academy, menite să-i ajute pe cei care doresc să înceapă o carieră în IT sau pe cei care vor să-și schimbe cariera.

De asemenea, comunitatea CompTIA din România a dezvoltat relații de colaborare puternice cu alte comunități IT pentru a-și asigura o creștere continuă.

Recent a avut loc un eveniment la noi în țară care a tratat problema dezvoltării forței de muncă din IT. Săptămâna trecută, pe 6 iunie, la conferința “Dezvoltarea forței de muncă din IT” ținută la Universitatea Politehnică din București, reprezentanții CompTIA au discutat despre evoluția angajaților din IT și despre impactul securității cibernetice în țara noastră.

  

Bogdan Tudor, CEO & Founder StarTech Team și CompTIA Local Business Representative, a vorbit despre modalitățile prin care tinerii își pot începe o carieră în IT și despre principiul pe care îl propune StarTech Academy: educație, educație și educație. Sau, altfel spus, soluția este educație la puterea a treia.

  

Printre ceilalți speakeri care au participat la eveniment se numără și Dr. James Stanger (Chief Technology Evangelist, CompTIA) și Cristian Zaharia (Security Operations Manager, Secureworks). Ei au dezbătut alături de invitații lor cele mai recente subiecte în ceea ce privește forța de muncă din IT și securitatea cibernetică. La conferință au participat CEOs și directori IT ai celor mai importante companii din România.

  

Așadar, există o mulțime de modalități de evoluție IT în România, una dintre ele fiind certificările CompTIA, prin StarTech Academy. Dacă îți dorești să te dezvolți, comunitatea CompTIA deja formată îți oferă multiple oportunități și avantaje de care poți beneficia.

Leave a comment

Your email address will not be published.