Posted By Ana Maria
5 lucruri pe care credeai că le știi (dar nu le știi) despre domeniul IT

De cele mai multe ori, domeniul IT este văzut ca unul intangibil, care necesită foarte mult timp de învățare și este accesibil doar persoanelor cu experiență.

Realitatea este, însă, că poți învăța oricând IT, indiferent de percepția generală conform căreia este foarte greu.

Te invităm să descoperi mai jos 5 lucruri pe care credeai că le cunoști despre acest domeniu, dar de fapt, erau eronate.

 

  1. Să înveți IT este foarte greu

De fapt, este mult mai ușor decât crezi

Există multe preconcepții atașate acestui subiect, iar câteva dintre ele sunt că ai nevoie să urmezi o facultate de profil, că sunt necesari ani pentru a învăța, că trebuie să stai non-stop în fața calculatorului, că dacă ești o persoană fără experiență în domeniu, nu ai nicio șansă ș.a.

Adevărul este că să înveți IT este asemenea oricărui alt proces de învățare și presupune o perioadă dedicată teoriei, iar mai apoi, una dedicată practicii.

Vei învăța ușor dacă ești perseverent și dedici suficient timp acumulării de informații!

 

2. Competențele soft sunt la fel de importante ca abilitățile tehnice.

Indiferent de poziția pe care o dețin, persoanele care lucrează în domeniul IT trebuie să aibă un echilibru bun între competențele tehnice și competențele soft.

Ai putea fi surprins, dar patru din cele mai importante competențe căutate în posturile IT nu sunt tehnice.

Multe locuri de muncă IT necesită o comunicare bună, capacitatea de a rezolva probleme, skill-uri de gestionare a proiectelor și serviciul cu clienți.

Așa că, dacă ai lucrat până acum într-un domeniu care a solicitat skill-urile de mai sus, deți câteva elemente cheie pentru a obține o carieră în IT.

 

3. Nu toți cei care lucrează în IT au absolvit o facultate de profil

Știai că 43% dintre cei care lucrează în IT nu dețin o diplomă în domeniu?

Există numeroase moduri de a acumula cunoștințe și a-ți începe o carieră în domeniul tehnologiei informației.

Foarte multe persoane au dobândit abilitățile IT de care au nevoie prin alte căi decât aceea a absolvirii unei universități. fără a trece prin ciclul clasic de învățare. Modalitățile sunt multiple, iar cea mai importantă este întotdeauna motivația!

Fie că urmezi un curs specializat sau că vei învăța de unul singur folosindu-te de cumulul de informație de care ești înconjurat, poți atinge succesul mult mai ușor decât crezi.

 

4. Persoanele care lucrează în domeniul IT nu știu totul și învață mereu ceva nou

Tehnologia este unul dintre cele mai schimbătoare domenii. De aceea, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ții minte este acela că învățarea este continuă.

Deși impresia pe care o dau este alta, persoanele care lucrează în IT învață în fiecare zi ceva nou. Dacă nu știu răspunsul, caută. Dacă întâmpină o problemă, pot apela cu încredere la colegii lor de breaslă.

Succesul depinde de abordare și de mindset!

 

5. Nu trebuie să fii tânăr pentru a lucra în IT

Dacă atunci când te gândești la IT, îți imaginezi tineri care au stat în fața calculatorului dintodeauna și cunosc foarte mulți termeni complicați de care nu ai auzit niciodată, acest lucru este departe de a fi adevărat.

În 2016, vârsta medie a angajatului din IT era 42 de ani.

Poți începe o carieră IT la orice vârstă și, de fapt, cu siguranță ai dobândit abilități la locurile de muncă anterioare care te fac un candidat foarte bun.

IT-ul este un domeniu în continuă expansiune, un domeniu divers, cu numeroase oportunități. Indiferent dacă ai sau nu ai experiență, dacă ai 20 sau 40 de ani, există pentru tine posibilitatea de începe o carieră în IT.

Iar rolul nostru este să te ajutăm, să te ghidăm și să accelerăm lucrurile pentru tine. Înveți alături de noi într-o lună cât alții într-un an.

 

Așa că, nu mai sta pe gânduri și înscrie-te la o nouă ediție StarTech Academy aici:

www.startechacademy.ro/inscrie-te

Leave a comment

Your email address will not be published.