Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.
StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.
Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.
Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.
Alexandru D.
„Prima dată am auzit de StarTech Academy după un search foarte bine făcut din afara țării. Lucram deja de ceva timp în Elveția și aveam un câștig lunar ridicat, dar cu toate acestea, eram nemulțumit de cariera mea profesională și în ce direcție se duce aceasta. Așa, am decis să aplic la 10 cele mai bune firme de IT pe care le-am găsit în România la vremea aceea, cu speranța că una dintre ele mă va recruta ca junior și, dacă mă va accepta una dintre ele, este un semn bun că ar trebui să mă axez pe ceea ce îmi doresc să fac de fapt.
Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le-am primit de la parinții mei a fost să îmi urmez pasiunea și să fac ceea ce îmi place cel mai mult în viață, chiar dacă acest lucru poate părea dificil sau înfricoșător la început. Acest sfat m-a ajutat să îmi găsesc propria direcție în viață și să îmi dezvolt abilitățile și talentele în domeniul care mă pasionează cel mai mult….IT-ul.
De-a lungul timpului, am urmat acest sfat și am decis să îmi construiesc cariera în domeniul tehnologiei, deoarece sunt pasionat de inovație, creativitate și de modul în care tehnologia poate transforma lumea. Această decizie mi-a adus multe satisfacții și am reușit să construiesc o carieră în acest domeniu.
Sfatul de a urma pasiunea a fost unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat și m-a ajutat să îmi găsesc un sens și un scop în viață. De asemenea, mi-a dat curajul și încrederea de a încerca lucruri noi și de a depăși obstacolele care apar în calea mea.
Experiența la cursul ITF+a fost pe cât de frumoasă, pe atât de terifiantă. Eu am fost pasionat de calculatoare încă din copilărie și pot spune că am fost unul dintre norocoșii care au avut acces la un calculator încă de la o vârstă fragedă, în anii ’90. Din păcate, la început l-am folosit într-un mod greșit, jucându-mă cu el fără a învăța mai multe despre funcționarea sa. Cu toate acestea, în timp am descoperit că acesta mi-a oferit oportunitatea de a-l desface, de a înțelege mai bine cum funcționează și de a testa lucruri noi. Mai târziu, în adolescență, am ajutat la dezvoltarea unei rețele locale în cartier și mă consideram oarecum priceput.
Partea terifianta a venit abia atunci am parcurs câteva cursuri de IT împreună cu trainerul nostru, Andrei Sima. Am realizat că, deși credeam că știu destul de multe, mai aveam multe de învățat de acum înainte. Dar este important să nu renunțăm și să continuăm să învățăm, să ne dezvoltăm abilitățile și să fim deschiși la nou.
Ca arii, pot spune că am fost mereu atras de ecosistemul Microsoft și de tehnologiile pe care le utilizează. De aceea, cred că acum fac parte din echipa de Windows, dar rămân deschis în permanență la oportunitatea de a studia lucruri noi.
Cât despre echipa din care fac parte, pot spune că sunt înconjurat de colegi tineri, frumoși și inteligenți. Echipa este eficientă și productivă, oferind o combinație unică de energie, adaptabilitate și inovație, ceea ce poate ajuta la găsirea soluțiilor creative și inovatoare la problemele complexe. Cu o comunicare bună și o colaborare strânsă pot spune ca am devenit prieten cu multi dintre ei. Sunt mândru să fiu aici.”
Visele și pasiunile merită urmate, în special dacă sunt constructive și ne ajută să creștem. Povestea lui Alexandru ne ajută să înțelegem că deși uneori varianta din prezent pare cea mai bună, sentimentul că „ne-amgăsit locul” este cel care ne confirmă cu adevărat că alegerea făcută a fost benefică. Așa a fost în cazul lui, care era împlinit pe plan financiar, dar avea constant senzația că ceva lipsește. Echipa potrivită și domeniul de interes au reușit să umple acel gol. Voi, dragii noștri cititori, ce simțiți că vreți să faceți? Ce doriți să schimbați?
Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!