Ambasadori ai evoluției
Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.
StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.
Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.
Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.
Silviu S.
„Mai 2022, după ce mai testasem câteva domenii și vreo 4 țări, într-o perioadă în care nu știam încă ce îmi doresc să fac, am găsit cursul CompTIA ITF+. Judecând după nume, am zis că este exact ce am nevoie ca să descopăr dacă IT-ul este domeniul în care aș putea să îmi pun în valoare și să îmi dezvolt aptitudinile. Nu am știut inițial că IT-ul este că o „gaură neagră” de care dacă te apropii o să te absoarbă sau cel puțin așa o văd eu. Primele zile au fost destul de solicitante și m-au descurajat, ținând cont de nivelul de cunoștințe pe care îl aveam atunci (făcusem doar câteva proiecte pentru facultate) și mă simțeam ca un outsider, întrucât câțiva colegi din grupa din care făceam parte erau activi la curs și știau deja anumite noțiuni care mie îmi erau străine. În fiecare zi îmi ziceam „Mai merg mâine și gata.”, pentru că oricum nu mă consideram bun. Totul până au apărut primele teste în urmă cărora mi s-a spus că nu sunt atât de slab pe cât cred eu și că e cazul să pun „piciorul pe accelerație” pentru că am un potențial ridicat.
Cursul s-a terminat și eu am rămas cu o poftă de a afla mai multe (ce ziceam de „gaura neagră”) și atunci, numai bine, a apărut o ofertă de angajare. Nu mă simțeam sigur pe mine, dar era șansa mea să mai experimentez și să aflu ce înseamnă IT-ul, așa că mi-am luat inima în dinți și am aplicat. O săptămâna mai târziu sună telefonul, primesc oferta pe care am acceptat-o. Așa m-am mutat eu la București cu ceva bani strânși pentru chirie și cu speranța că o să reușesc să cresc.
Perioada inițială m-a speriat pentru că îmi era frică să nu greșesc și să încurc mai mult decât să ajut. Norocul meu e că tot ce învățasem în CompTIA ITF+ era și ceea ce trebuia să aplic la job, numai că uneori se întâmpla ca problemele să mă depășească și colegii să nu mă poată spirijini, întrucât și ei erau prinși cu diverse situații. Acest cadru aflat în afara zonei mele de confort a fost mediul perfect în care să pot crește. Știam un singur lucru și acela că vreau să avem clienți mulțumiți, motiv pentru care dacă mă aflam în situația în care lucrurile mă depășeau, încercam toate variantele până rezolvam problema. Am întâlnit tot felul de situații, legate de stațiile de lucru, de sistemul de operare, de terțe aplicații care îmi erau necunoscute și pentru care a trebuit să fac troubleshooting, și probleme de networking și așa mai departe. La primele intervenții remote îmi tremura mâna pe mouse, transpiram tot și îmi doream foarte mult ca toate echipamentele și aplicațiile să meargă bine fără să fie nevoie de mine.
Acum îmi doresc să am probleme din ce în ce mai mari că să înaintez în această călătorie și să mă dezvolt continuu. Îmi place foarte mult când rezolv o problemă rapid și aud acel „Mulțumesc!” din partea clienților, pentru că îmi confirmă că fac ceea ce trebuie. Am doar 5 luni de când lucrez și sunt atât de mândru de mine și recunoscător față de echipă pentru că m-a ajutat să îmi găsesc drumul.
În prezent continui să învăț lucruri noi și să experimentez, mai ales că urmează să termin cursul CompTIA A+.”
Silviu are doar 5 luni de când este parte din echipa noastră și deși povestea sa nu se întinde pe o perioadă de timp îndelungată, reprezintă un traseu marcat de evoluție și dezvoltare. Pe noi ne inspiră curajul cu care a decis să își abordeze situația și reușitele pe care le-a avut ulterior, prin muncă și implicare. Pe voi?
Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!