Ambasadori ai evoluției
Pentru că în timp am reușit să formăm un număr de 1700 de specialiști în domeniul IT, la a căror evoluție am fost martori în ultimii ani, ne dorim să împărtășim cu voi poveștile lor unice, ce au ca numitor comun faptul că drumul lor a început în același loc: StarTech Academy.
StarTech Academy își propune să formeze adevărați specialiști în IT prin cursurile pe care le desfășoară, prin parteneriatul educațional cu CompTIA. Pentru cei care sunt proaspăt veniți alături de noi, StarTech Academy este o școală de IT din România ce formează întregi generații de experți, iar CompTIA este o asociație specializată în cursuri și certificări IT. Companii precum Microsoft, Cisco, Novell și HP recunosc certificările eliberate de CompTIA, așadar, acestea sunt considerate standardul industrial al carierelor în IT.
Cursul IT Fundamentals+ este oferit gratuit și se desfășoară lunar, in format remote, având un rol introductiv pentru juniorii care doresc să își dezvolte o înțelegere mai amplă asupra noțiunilor bazale sau doresc să exploreze și să decidă dacă o carieră în IT este cu adevărat potrivită pentru ei.
Interesant de urmărit este modul în care cursanții noștri din anii precedenți au evoluat în cadrul StarTech Team, întrucât încă de la început am corelat activitatea de învățare din StarTech Academy cu cea de lucru din cadrul companiei, oferind juniorilor o oportunitate de a se dezvolta profesional, având o continuitate și un context în care să practice ceea ce au aprofundat din punct de vedere teoretic.
Marian I.
„Am ajuns să particip la cursul ITF+ de la StarTech Academy după ce un prieten și coleg de muncă mi-a recomandat acest parcurs ca fiind unul orientat către evoluție. Eu la momentul respectiv îmi doream nu doar să am un job, ci o carieră în adevăratul sens al cuvântului.
Pentru că în general îmi petreceam timpul jucând jocuri, uitându-mă la filme și seriale sau căutând ce lucruri interesante mai pot face online și foloseam PC-ul foarte mult, uneori îl mai stricam și trebuia să îl repar, iar alteori îmi dădeam seama că nu reușesc să instalez acel joc pe care așteptasem mult să îl am. Pe atunci, cunoștințele mele se rezumau la a instala un OS de la zero, a face troubleshooting pentru diverse aplicații sau OS și a citi un event viewer pentru erori și avertismente.
Aceste lucruri m-au motivat să nu mai amân și să aplic la StarTech Academy. Am riscat puțin la început, astfel încât m-am asigurat că am bani strânși și că pot să mă descurc în timpul cursului cu aceștia și când am fost acceptat, mi-am dat demisia de la locul de muncă de atunci și am sperat pentru un nou început.
În prima săptămână pot să spun că cel mai mare „test” pentru mine a fost cel al adaptabilității, astfel încât cursul a presupus și o colaborare cu noii colegi din punct de vedere academic. Fiind vorba de persoane noi, mi-a ridicat puține dificultăți. Apoi am văzut cât de multe noțiuni tehnice îmi erau necunoscute, însă faptul că am avut un trainer bun, care ne-a împărtășit nu doar informații ce țin de IT, ci și experiențele sale și cum a învățat să gândească și să abordeze diverse situații în urma acestora, a fost lucrul care cred că ne-a ajutat cel mai mult pe toți.
Nu pot spune că următoarele săptămâni au fost ușoare, însă noile informații care ajungeau la mine mă motivau din ce în ce mai mult și îmi alimentau nevoia de cunoaștere.
În urma finalizării cursului, am fost surprins cu oportunitatea de a mă angaja în cadrul departamentului de Network Operations Center, unde mă ocupam de monitorizarea tuturor echipamentelor și de situațiile critice, unde trebuia, alături de colegii mei, să intervenim primii și să escaladăm în cazul în care este necesar către ale departamente specializate. Mi-a plăcut foarte mult rolul, motiv pentru care am stat un an de zile, timp în care am interacționat cu diverse echipamente, învățând din toate câte ceva.
Această experiență m-a ajutat să promovez apoi pe departamentul de Security Operantions Center, unde mă ocupam de backup pentru echipamentele si sistemele clienților parteneri. Ulterior, după câteva luni, s-a ivit oportunitatea de a promova pe departamentul de Microsoft, unde și în prezent rezolv orice situație și problemă ține de Windows și de echipamentele de virtualizare. Partea cea mai frumoasă este că găsesc soluții pentru diverse situații alături de colegii mei minunați pe care îi apreciez cu adevărat.
Ca o încheiere, pot spune că decizia de a participa la ITF+ a fost cea mai bună pentru cariera mea, pentru ca m-a ajutat încă de la început să promovez în mod constant și să ocup un rol unde simt că ma potrivesc. Totuși, nu m-am oprit aici, pentru că StarTech Academy ne oferă de două ori pe an șansa de a participa la alte cursuri de IT level 2, partea financiară fiind susținută tot de către organizație.”
Marian ne-a surprins plăcut cu perspectiva sa despre drumul evolutiv pe care l-a parcurs în decursul a câtiva ani și sperăm să fie o sursă de inspirație și motivație și pentru voi, cititorii noștri, astfel încât să faceți ceea ce vă place cu adevărat.
Rămâneți pe fază, seria va continua cu multe alte povești unice!