Posted By Ana Maria
Drumul de la actorie la IT

Domeniul IT este într-o continuă evoluție, iar piața are nevoie de specialiști bine pregătiți pentru a face față cerințelor. Mulți oameni care au pasiune pentru IT și-ar dori să lucreze în acest domeniu, dar le este probabil teamă de schimbare, de faptul că nu se vor adapta sau că nu vor face față provocărilor.

Absolventul nostru Nicolae Parpală ne-a arătat că orice schimbare este posibilă dacă îți dorești cu adevărat. El a lăsat teatrul pentru IT.

Citiți mai multe despre trecerea de la actoria la IT în interviul de mai jos!

 

Bună, Nicolae! Ai terminat facultatea de actorie și, surprinzător, ai ales să activezi în domeniul IT. Spune-mi, te rog, cum a fost trecerea de la un domeniu mai degrabă intuitiv și creativ la unul tehnic? De ce ai ales să lucrezi în acest domeniu?

Am terminat facultatea de actorie anul trecut în iunie, iar apoi, din septembrie până în februarie am jucat în câteva spectacole, însă aveam o activitate fluctuantă. 2-3 săptămâni eram foarte aglomerat, iar următoarele 2, nu prea aveam treabă. Job-ul de actor nu îmi oferea stabilitate.

Doi prieteni buni care lucrează la StarTech Team mi-au povestit despre domeniul IT și mi-au recomandat să fac Academia. Pentru că am terminat profilul mate-info și pentru că era pasionat de calculatoare, m-am hotărât să aplic la StarTech Academy 🙂

Deci, trecerea de la un domeniu mai creativ la unul mai tehnic a venit ca o nevoie de stabilitate, dar și datorită pasiunii pentru calculatoare. De asemenea, nu a fost atât de dificil să mă acomodez pentru că flexibilitatea căpătată din actorie m-a ajutat să mă adaptez repede și să prind din mers anumite lucruri.

 

Care a fost cea mai mare provocare întâlnită până acum în compania noastră stelară și cum ai reușit să o depășești?

La StarTech Team nu pot spune că am întâmpinat provocări foarte mari sau dificultăți. Ce-i drept, când am ajuns aici prima oară mi s-a părut agitație. Însă, cu ajutorul colegilor, am reușit să cuprind toate informațiile și să mă obișnuiesc repede.

Cea mai mare provocare au fost cursurile de la Academie. Probabil pentru că provin dintr-un mediu mai creativ mi-a fost puțin dificil să mă adaptez la cursurile “statice”, ca la școală. Astfel, orele de la academie au reprezentat un test de răbdare pentru mine. Informațiile au fost livrate corect, însă într-un mod ușor plictisitor, din punctul meu de vedere.

 

Cum te-au ajutat colegii în dezvoltarea profesională?

Primul proiect pe care am lucrat a fost cel de BRD și pot spune că restul colegilor m-au ajutat mult în dezvoltarea profesională. Colegul meu Narcis mi-a arătat cum trebuie să preiau apelurile și cum să lucrez cât mai profi. Deși inițial mi se părut multă informație, cu timpul am reușit să mă adaptez.

 

Ce sfat sau recomandare i-ai da unui nou coleg aflat la început de drum în carieră sau în companie?Nu renunța, chiar dacă la început ți se pare că totul scârțâie. Cu timpul, se va “unge” și lucrurile vor fi mai ușoare.

 

“Hamlet” de W. Shakespeare în regia Victor Ioan Frunza la Teatrul Metropolis

 

Așadar, dacă ai voință, totul este posibil!

Aplică și tu la StarTech Academy și urmează-ți pasiunea, devino specialist IT!

Completează formularul de aici: http://www.startechacademy.ro/quiz.php.

Leave a comment

Your email address will not be published.