Cum arată o zi obișnuită din viața unui System Administrator?

Optează pentru certificarea Server+

  • Verificarea mesajelor și a cererilor urgente: Server Administratorul poate începe ziua prin verificarea mesajelor primite de la echipa de suport sau de la utilizatorii serverelor pentru a vedea dacă există probleme sau cereri urgente.
  • Verificarea și actualizarea software-ului de pe servere: Acest lucru poate include instalarea de actualizări de securitate, verificarea stării software-ului de securitate și a altor programe de server necesare.
  • Monitorizarea și mentenanța hardware-ului serverelor: Aceasta poate include verificarea stării ventilatoarelor, a sistemelor de răcire și a altor componente hardware. De asemenea, administratorul de servere poate efectua o copie de siguranță a datelor și verificarea stării stocării.
  • Planificare: Întâlniri cu membrii echipei de suport sau cu reprezentanții altor departamente pentru a discuta problemele serverelor sau pentru a planifica actualizări viitoare ale sistemelor.
  • Verificarea securității: Verificarea și analizarea log-urilor de pe servere pentru a detecta problemele sau abuzurile de securitate și a întreprinde măsurile necesare.
  • Implementarea noilor servicii: Planificarea și implementarea noilor servere sau servicii de server. Acest lucru poate include instalarea și configurarea de noi aplicații și servicii sau actualizarea existentelor.
  • Încheierea rapoartelor și documentarea activității: Verificarea stării sistemelor și a alarmelor de securitate, precum și asigurarea că toate procesele de mentenanță sau actualizare s-au finalizat cu succes.

Acestea sunt doar câteva exemple de activități pe care un Server Administrator le poate desfășura într-o zi obișnuită. În general, munca acestuia este dinamică și poate implica interacțiunea cu oameni diferiți și soluționarea unor probleme tehnice diverse. Cursul și certificarea CompTIA Server+ te pregătește pentru o carieră de succes.

Leave a comment

Your email address will not be published.